Ulrik Wilbek (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Ulrik Wilbek (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Ulrik Wilbek om VM-arrangøren: – Det rene vanvidd

Danmarks landslagstrener mener det drives rovdrift på spillerne i VM.

VM nærmer seg slutten. I år er mesterskapet blitt avviklet på litt i overkant av to uker, mot nærmere tre uker til vanlig.

Det får Danmarks trener Ulrik Wilbek til å reagere.

Les også: Danskene slapp med skrekken

Spesielt gruppespillet ble en utfordring da lagene spilte fire kamper på fem dager.

– Vi skulle ha forlenget det med et par dager. Men her har man forkortet mesterskapet. Jeg er nødt til å si at fire kamper på fem dager er rent vanvidd, sier Wilbek til dansk TV 2.

Danmark har en bred stall med mange spillere som holder et høyt nivå. Det gjør at Wilbek kan rotere stallen sin gjennom mesterskapet. Derfor blir ikke de like hardt straffet av det tøffe kampprogrammet som andre nasjoner blir.

– Med de fysiske konfrontasjoner som er i en håndballkamp, hvor spillet er blir hardere og hardere, og mer og mer krevende, krever det også mer restitusjon. Derfor kan du ikke gå gjennom en turnering som dette uten å spare spillere. Det er mange lag som ville hatt problemer med å prestere i finaler og semifinaler hvis ikke de har klart å dosere kreftene sine. Det er vanvittig viktig. Både Island, Russland og Makedonia ble felt av at de fikk to tøffe kamper på to dager i mesterskapet, forklarer han.

Danmark møter Kroatia i sin semifinale fredag.

Se Danmark - Kroatia direkte på TV 2 Zebra og TV2sumo.no fredag klokken 21.30.