Balotelli
Balotelli

Balotelli forfulgt av bråk – og titler

Ekspert på italiensk fotball mener Mario Balotelli kan bli en av de største i sin generasjon. Men dagene i City kan fort være talte om han ikke starter mot Stoke.

Stoke-Manchester City lørdag 13.45 | TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no

Rykter vil ha det til at Roberto Mancinis tålmodighet med Mario Balotelli nærmer seg slutten.

Balotelli har bare sju kamper fra start så langt i Premier League denne sesongen. Om den italienske angriperen ikke er involvert i helgens FA-cup oppgjør mot Stoke, tyder mye på Balotellis tid på Etihad er over.

Men den høyreiste mannen fra Italia har hatt en innholdsrik karriere. Balotelli har vunnet det som er å vinne på klubbnivå i løpet av sitt 22 år lange liv.

Vinnerskalle
Tre Serie A-titler, ett Champions League-trofé, Coppa Italia-mester, ett Premier League-gull, samt en FA-cuptittel er beholdningen etter hans profesjonelle debut som 15-åring.

En liste som en av fotballens absolutt største, Liverpools kaptein Steven Gerrard, aldri vil være i nærheten av når han legger støvlene på hyllen.

Les også: Mancini om Balotellis påståtte nisse-stunt: – Alt er mulig med Mario

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Få – om noen – er like karismatiske som Mario Balotelli. Som en babushka av galskap dukker det stadig opp nye kontroverser rundt angriperen. På banen, så vel som av.

Et gudbenådet talent er utvilsomt tilstede, men mange vil hevde italieneren er utstyrt med en destruktiv sandkassementalitet.

I VINDEN: Hat han eller elsk han, men alle har en mening om Mario Balotelli.
I VINDEN: Hat han eller elsk han, men alle har en mening om Mario Balotelli.

Parkeringsbøter på opp mot 100 000 kroner, dartkasting på Citys juniorspillere, sightseeingtur med noen av de største mafiabossene i Napoli, før han kronet det hele med å sette fyr på sitt eget hus med fyrverkeri.

Listen over utenomsportslige krumspring er lang som et vondt år.

TV2s Aleksander Schau tar unggutten i forsvar.

– Mange klager over at han er umoden og at toget er gått, men det er viktig å huske på at det er bare er en stortingsperiode siden han var russ. Det er mange eldre herremenn som har gjort dårligere valg enn Mario, uten at jeg skal nevne navn, sier Schau.

En mann det ofte blir trukket paralleler til er Zlatan Ibrahimovic.

Svensken uttalte i et intervju med The Daily Mail at Balotelli er mannen Mancini må legge sin lit til om de skal hamle opp med byrival Manchester United i kampen om Premier League-trofeet.

– Manchester City er allerede et stykke bak Manchester United i Premier League, men om noen spiller kan ta tilbake ledelsen for dem, er det Mario. Av alle de gode spillerne City har, vil jeg si at Mario er den mest kapable, sa Ibrahimovic.

Svensken mener kjærlighet er nøkkelen for å få Balotelli til å slå ut i all sin prakt.

– Roberto Mancini vet, akkurat som jeg, at for å få det beste ut av Mario, må man elske ham. Det er hva han vil svare best på - og om de får Mario til å spille på sitt beste, har Manchester City fortsatt en stor sjanse, sa Ibrahimovic i et intervju med The Daily Mail.

Les også:Mario Balotelli – superspissen som ikke scorer

Italiensk joker
I en sport som blir stadig med strømlinjeformet, har Balotelli kommet inn som et friskt pust som en fotballens antihelt.

BalotelliPrandelli
BalotelliPrandelli

Men så lenge det er managere som vil fortsette å satse sitt rykte i håp om å få ut de fulle potensiale til den uslipte diamanten, er det håp.

Espen Ween kommenterer italiensk Serie A for CMore. Han har stor tro på italieneren.

– Jeg har veldig stor tro på at han kan bli en av de største i sin generasjon. Talentet er det ingen tvil om. Han er helt rå. Et beist, sier Ween.

FA-cupen i altomfotball: Terminliste | Statistikk

Han ser gjerne at Balotelli fortsetter karrieren i hjemlandet.

– Han trenger å komme seg hjem til Italia til en klubb hvor han kan være førstevalget. Gi gutten ansvar! Om han havner i AC Milan eller Napoli kommer han til å være førstevalget i tospann med henholdsvis Stephan El Shaarawy eller Edinson Cavani, sier Ween.

Under EM i Polen og Ukraina valgte Italias landslagssjef Cesare Prandelli å satse på den villfarne angriperen. Balotelli takket Prandelli for tilliten med å være en av de mest toneangivende i italienerenes vei til EM-finalen, hvor de kom til kort mot Spania.

Les også:Balotelli-dobbel sendte Italia til EM-finale

Det som er sikkert er at om den fargerike italieneren vender hjemover mot Italia vil Premier League bli en stor attraksjon fattigere.

Helgens TV 2-sendte FA-cupkamper:

Lørdag:

Stoke-Manchester City (13.45) TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no

Brighton-Arsenal (16.00) TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no

Norwich-Luton (16.00) TV 2 Sport Xtra 2 og tv2sumo.no

Manchester United-Fulham (18.30) TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no

Søndag:

Brentford-Chelsea (13.00) TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no

Leeds-Tottenham (15.00) TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no

Oldham-Liverpool (17.00) TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no