Hushovd
Hushovd

Derfor endte Hushovd aller sist i Argentina: – Han måtte gå av sykkelen og tøye

Atle Kvålsvoll mener det ikke er noen grunn til å bli bekymret selv om Thor Hushovd endte sist i Argentina.

– Thor følte seg bra etter de to første dagene, så han ble litt revet med. Han gikk derfor tidlig i brudd, forteller Hushovds trener til TV 2.

Det skulle han aldri ha gjort på den glohete fjelletappen i Tour de San Luis.

BMC-rytteren gikk på en stjernesmell og kom ensom og alene i mål på 163. plass - over 37 minutter bak vinneren Alex Diniz.

– Han «fikk hammeren», sier Kvålsvoll.

– Det hele endte med krampe. Han måtte gå av sykkelen og tøye. Kreftene tok slutt og han var helt tom, så fokuset ble etterhvert å komme seg i mål innenfor time-limiten, legger han til.

Les også: Hushovd på sisteplass i Argentina

Det klarte Hushovd, som dermed får starte torsdagens etappe.

Med tanke på fjorårets marerittsesong kunne resultatet i i Argentina vært illevarslende, men Kvålsvoll mener det ikke er noen grunn til at alarmklokkene skal ringe.

– Det kunne selvsagt vært bedre enn dette, men nå får han bruke dagens etappe på å komme seg.

Hushovd var ikke med i det fem manns store bruddet som etterhvert etablerte seg. Og han kom i mål 16 minutter etter gruppen som Mark Cavendish befant seg i. Vinneren av etappen, brasilianeren Alex Diniz, stakk fra feltet på toppen av en åtte kilometers stigning og kom i mål 24 sekunder foran toer Mauro Santambrogio. Diniz, som returnerte til sykkelsporten i 2011 etter en dopingdom på to år, overtok også sammenlagtledelsen i rittet.