Eden Hazard ble utvist for å ha sparket en ballgutt i kampen mot Swansea. (Foto: MONTASJE/)
Eden Hazard ble utvist for å ha sparket en ballgutt i kampen mot Swansea. (Foto: MONTASJE/)

Nå sier Hazard unnskyld til ballgutten

Eden Hazard og den mye omtalte ballgutten skværet opp i Chelsea-garderoben etter onsdagens kamp.

Se hendelsen i videovinduet over!

I semifinalen mellom Swansea og Chelsea på Liberty Stadium onsdag kveld oppstod det scener vi sjelden har sett på en fotballbane. Drøyt 13 minutter før slutt gikk ballen ut av spill og Chelseas Eden Hazard sprang mot reklameskiltene for å få spillet raskt i gang.

Fikk rødt kort for å sparke ballgutt
Men ballgutten var absolutt ikke interessert i å gi fra seg ballen. Han la seg oppå ballen til stor frustrasjon fra en utålmodig Hazard. Belgieren svarte med å sprake til ballgutten, som ble liggende å vri seg i smerte før han ble hjulpet ut fra banen. Dommer Chris Foy så ingen annen utvei enn å gi Hazard det røde kortet, og Chelsea måtte dermed fullføre kampen med ti spillere.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Opptrinnet har fått enorm oppmerksomhet på balløya, og det tok ikke lang tid før ballgutten ble identifisert på Twitter. Charlie Morgans (17) profil på mikrobloggtjenesten hadde tidlig torsdag morgen fått drøyt 80.000 følgere, men det som nok vekker harme er meldingen ballgutten la ut i forkant av kampen.

– The king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting, skrev Morgan på Twitter.

Charlie Morgan meldte på twitter at han kom til å forsøke å sabotere spillet i semifinalen mellom Swansea og Chelsea ved å drøye tid som ballgutt.   (Foto: TWITTER)
Charlie Morgan meldte på twitter at han kom til å forsøke å sabotere spillet i semifinalen mellom Swansea og Chelsea ved å drøye tid som ballgutt. (Foto: TWITTER)

Charlie Morgan skulle egentlig ikke vært ballgutt i kampen mot Chelsea, men ble hentet inn fordi snøfall gjorde det uaktuell å hente inn yngre hjelpere.

– I am ballboy player manager tonight and will be playing myself behind the home goals each half, skrev også Morgan før kampen.

Les også: Swansea til sin første cupfinale
Les også: Her sparker Eden Hazard ballgutten og blir utvist

Hazard sa unnskyld
Den opphetede stemningen mellom Hazard og ballgutten roet seg imidlertid etter kampen, og Chelsea-spilleren skal ha invitert Morgan inn i lagets garderobe for å skvære opp.

– Gutten la hele kroppen over ballen og jeg prøvde bare å sparke ballen. Jeg tror jeg sparket ballen, ikke gutten. Unnskyld, sier Hazard til Chelseas hjemmesider.

– Ballgutten kom inn i garderoben og vi hadde en kjapp samtale der jeg sa unnskyld. Ballgutten sak også unnskyld, så det er over. Beklager.

I en pressemelding skriver Swansea at ballgutten ikke vil melde saken til politiet.

– Politiet intervjuet den 17 år gamle gutten og hans far etter kampen, og ingen av de to ville gå videre med saken. Det var en uheldig hendelse som begge parter angrer på at de var involvert i, skriver Swansea i en pressemelding.

Ballgutten er sønn av Swansea-eiere
Som om det ikke var nok at Morgan la ut en melding på Twitter i forkant av kampen, der han sa at han ville sabortere Chelsea i kampen, har det nå kommet frem at ballgutten er sønn av en av Swanseas eiere. 17-åringen er nemlig sønn av millionærene Martin og Louisa, som eier 22,5 prosent av klubben. Det skriver The Sun.

Kampen mot Chelsea var også Charlie Morgans aller siste kamp som ballgutt på Liberty Park.

Les også: Spansk målmaskin forlenget med Swansea
Les også: Stjerneback forlenget med Chelsea

– Han tok en Suárez
I etterkant av kampen tok panelet i TV 2s Premier League-studio opp debatten om den kontroversielle situasjonen. Det skapte både latter og diskusjon.

– Dette er selvfølgelig tull. De får som fortjent begge to, men jeg synes dette er hysterisk morsomt, sier Claus Lundekvam.

– Jeg føler med Hazard. Ballgutten var helt ute av stand. Jeg mener at han filmer skaden, han tar en Suárez, sier Tervor Morley.

Se diskusjonen i videovinduet under:

694071

– Has football gone mad?
Det har ikke manglet på reaksjoner fra fotballverden etter de vanvittige scenene på Liberty Stadium. Både spillere og eksperter har tatt til både Twitter og aviser for å uttrykke sitt syn på saken. Chelseas offisielle Twitter-konto kom med følgende kommentar like etter at Hazard ble vist det røde kortet, men meldingen ble senere slettet.

«Has football gone mad? Hazard is sent off for kicking the ball under a ballboy attempting to smother the ball rater than return it. #CFC»

Drøyt tre kvarter senere kom beklagelsen fra Chelsea.

«Apologies for earlier ballboy tweet. Hazard has now met with the ballboy and has said sorry»

Eden Hazard sparket ballgutten til Swansea da han ikke fikk ballen. (Foto: TV 2)
Eden Hazard sparket ballgutten til Swansea da han ikke fikk ballen. (Foto: TV 2)

– Helt vanlig
Tidligere Tottenham- og Chelsea-spiller Glenn Hoddle sier ifølge Daily Mail at er klar over at ballgutter har fått lignende instrukser.

– Han er veldig treg, han ruller bevisst ballen sakte tilbake til keeper. Han er bøyd, merk mine ord. Han har blitt fortalt, ballgutten har blitt fortalt å gjøre det. Chelsea-spillerne var klare over hva som skjedde. Ballen går ut, ballgutten lar ballen gå forbi seg, og han bruker tid. Gutten bruker tid, men det kan ikke tilgi det Hazard gjør, sier Hoddle, som forklarer at det er helt vanlig å gi instrukser til ballgutter.

– Jeg vet at en gjør det i kamper i Europa, en forteller personer som instruerer ballguttene at dersom en leder kamper, så skal en ikke gi ballen raskt tilbake.

Les også: Nordmann høyaktuell for Benfica
Les også: Her blir Southampton-spilleren «mobbet» av sine egne

Flere spillere i Premier League tok også til Twitter etter den absurde episoden.

– Hazards only crime is he hasn't kicked him hard enough, skriver Joey Barton.

– That kid will be on Celebrity Big Brother next year, skriver Steven Reid.

– I kick the ball from under my niece like that and she starts laughing she's only 2! Mountain out of a mole hill! Sorry guys #opinions, skriver Noel Hunt.

– Both the kid and Hazard were in the wrong. Not having Hazard tried to hurt him though. He just tried to toe poke it out of his grip, skriver Michael Owen.

– I'm not the authorities but in my etes its a red for all those asking. Us players do put refs in bad spots at times unfortunately! skriver Rio Ferdinand.

– You can't kick the ballboy that's not right so i again agree with Chris Foy for red card, skriver Phil Neville.

– Unbelievable decision by the referee to send Hazard off but congrats to Swansea. Who'd hav predicted this final?! skriver Gareth Bale.