KLAR: Marit Bjørgen vil gå alle distansene i VM. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
KLAR: Marit Bjørgen vil gå alle distansene i VM. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Bjørgen om å gi Kowalczyk bank: – Hun fikk noe å tenke på

Marit Bjørgen synes det var deilig å sette Justyna Kowalczyk skikkelig på plass.

Hamar (TV 2): Marit Bjørgen hadde ikke gått renn siden tidlig i desember da hun forrige helg gikk til topps i La Clusaz. For Bjørgen virket det nok som en halv evighet. Det var nemlig en ekstremt sulten verdensener som spente på seg skiene i øst-Frankrike. Det var tydelig at hun ville legge problemene med hjerterytmeforstyrrelse bak seg.

Les også: Skistjerner i VM-krise: – Nå har jeg kniven på strupen
Les også: TV 2 følger verdens beste skiløpere i ny TV-serie

Julen ble ikke slik Bjørgen hadde sett for seg. Drømmen om Tour de Ski-triumf brast i det øyeblikket landslagslege Hans Petter Stokke tok avgjørelsen om at hun måtte bli hjemme. Der har Bjørgen trent og tenkt på hvordan hun skulle komme tilbake.

– Jeg så alle distansene i Tour de Ski. Jeg måtte legge opp treningen slik at jeg fikk alt med meg, sier Bjørgen til tv2.no.

Stresset Kowalczyk
Bjørgen fikk se Justyna Kowalczyk utklasse konkurrentene i klassisk. Spesielt på den tre kilometer korte etappen i Toblach viste Kowalczyk rå styrke. Derfor synes Bjørgen at det var ekstra godt å vise Kowalczyk hvem som er sjefen i La Clusaz.

– Det føles veldig godt. Jeg tror hun ble litt stresset av at hun ikke fikk den luken i La Clusaz. Jeg tror hun hadde sett for seg at jobben skulle bli lettere. Hun fikk litt å tenke på. Hun sprang veldig på skiene, sier Bjørgen.

Les også: Kowalczyk fyller 30: – Det er blitt nødvendig å farge håret
Les også: Kowalczyk oppgitt over medias tangatruse-fokus

Vil gå alt
Kowalczyk kom i mål 18 sekunder bak Bjørgen forrige helg. Det gir håp om norsk storeslem i VM.

– Jeg har veldig lyst til å gå alle seks distansene i VM, men det er noe annet om jeg tar seks VM-gull. Målet mitt er ett VM-gull, og så er det lov til å håpe og drømme om flere, sier Bjørgen.

Rognes-jenta prioriterer vekk lagsprinten dersom hun ikke føler seg i form til å gå alt.