VM i fare for Mowinckel etter tommelskade

Ragnhild Mowinckel falt og skadet tommelen sin i et europacuprenn i storslalåm i Pamporovo i Bulgaria onsdag. VM kan være i fare hvis skaden er alvorlig.

– Foreløpig ser det ikke ut som om det er noe brudd, men jeg må innrømme at vi ikke kjenner status for skaden foreløpig. Hun er undersøkt i Bulgaria, men det er først når hun kommer hjem til Norge på mandag at vi virkelig får undersøkt denne skaden hos våre egne leger, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Mowinckel har hatt som mål å kjøre både senior-VM i Schladming i begynnelsen av februar og junior-VM mot slutten av samme måned. Mesterskapet i Schladming henger i en tynn tråd etter uhellet onsdag. Er tommelskaden alvorlig, kan det i verste fall hende at junior-VM ryker også.

– Vi frykter at hun kan ha tatt et leddbånd i tommelen, men det blir ikke avklart før mandag. Det er flere av våre alpinister som har skadet tommelen, så det er en skade vi tar på alvor, for det er viktig at tommelen er 100 prosent. Det har stor betydning for grepet i staven, forklarer Ryste.

Han har også tommelbruddet til Lotte Smiseth Sejersted i friskt minne. Hun brakk tommelen og måtte kjøre med skinne i oppkjøringen til sesongen og også i de første rennene i fjor høst.

– Dersom skaden Mowinckel har pådratt seg er alvorlig, må vi regne med at hun kommer til å være ut i mange uker, men foreløpig håper vi på det beste. Det er ikke sikkert det er snakk om mer enn en forstuing, sier Ryste. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2