Erlend Mamelund   Montpellier. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Erlend Mamelund Montpellier. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Mamelund tilbake til Haslum

Erlend Mamelund har brutt kontrakten med Montpellier, og vender tilbake til Haslum.

Erlend Mamelunds tid i den franske toppklubben Montpellier er over.

Landslagsspilleren er blitt enig med klubbledelsen om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning.

I stedet vender han hjem til Haslum.

– Jeg er glad for å kunne ikle meg den røde drakten igjen, og ser frem mot å kjempe for seriegull med moderklubben, sier han i en pressemelding.

Les også: Kamfiksingstiltalte Karabatic tilbake på trening
Les også: Nedturen fortsetter for Mamelunds Montpellier
Les også: Mamelund og reservene fikk juling

Forlot Haslum i sommer
Mamelund forlot Haslum til fordel for Montpellier i sommer. Han skulle være en del av klubbens tunge satsing på å nå toppen av Europa. I stedet havnet han i sentrum for internasjonal håndballs største kaos denne høsten.

Klubben ble involvert i håndballhistoriens største kampfiksingsskandale, hvor flere av klubbens stjerner ble tiltalt for å ha tapt en kamp med vilje, hvor de hadde satt penger på tap.

Måtte spille linjespiller
Med blant andre Nikola Karabatic utestengt, fikk Mamelund en mer sentral rolle tidlig. Han ble også i større perioder omskolert til linjespiller. Noe han ikke trivdes veldig med.

Da stjernene ble spilleklar igjen, havnet han på benken. Og der har han stort sett sittet den siste tiden.

Usikkerheten rundt hva som ville skje med klubben gjorde at Mamelund tidlig vurderte sin fremtid i Montpellier.

Klubben har slitt kraftig økonomisk etter skandalen. Den ble økonomisk straffet og hovedsponsoren trakk seg. De lar derfor Mamelund gå gratis til Haslum for å kvitte seg med lønnsutgiftene.

Nå er partene enig om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning, og Mamelund er klar for Haslum når den norske Postenligaen starter opp igjen etter VM.

– Denne høsten her har vært ganske turbulent med alt som har skjedd i montpellier. Det er selvfølgelig kjipt at det ble sånn når det så bra ut i sommer, men da må jeg ta det til etterretning og finne på noe nytt. Det ble et jag, sier Mamelund til TV 2 Sporten.

Totalt ble det 20 mål på tolv kamper i den franske ligaen for mannen som scoret 120 mål på 17 kamper for Haslum forrige sesong.

Han får trolig sitt Haslum-comeback mot Bodø 6. februar.