SKIFTER BEITE I ROGALAND: Den danske spissen Christian Gytkjær signerte onsdag en fireårskontrakt med FK Haugesund. (Foto: FK Haugesund)
SKIFTER BEITE I ROGALAND: Den danske spissen Christian Gytkjær signerte onsdag en fireårskontrakt med FK Haugesund. (Foto: FK Haugesund)

Gytkjær offisielt klar for Haugesund

Christian Gytkjær har signert en fireårskontrakt med FK Haugesund.

På en pressekonferanse onsdag formiddag ble spissen Christian Gytkjær (22) presentert som ny spiss i FK Haugesund. Den danske spissen var på lån hos Sandnes Ulf forrige sesong fra FC Nordsjælland, men skifter nå beite i Tippeligaen. Gytkjær har signert en fireårskontrakt med hvittrøyene.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har hatt et turbulent år med utleie, men det var viktig for meg å finne noe permanent, sier Gytkjær til FKHs hjemmesider.

Gytkjær vil kunne danne et sterkt spisspar sammen med Alexander Søderlund, men det blir spekulert i at samarbeidet ikke blir en realitet. Mye tyder nemlig på at Søderlund forsvinner bort fra klubben allerede i januar, men klubben har sagt at de vil ha drøyt 15 millioner kroner for spissen.

Dersom Søderlund skulle forsvinne, vil Haugesund uansett ha sikret seg en fullgod erstatter. Det mener i alle fall Sandnes Ulf-trener Asle Andersen. Rogalandsnaboen hadde ikke penger nok til å beholde dansken.

– FKH får en ekstremt god avslutter. Christian skyter nesten like hardt med innsiden av høyrefoten som andre gjør med vristen. Og det er ikke tilfeldig at han scoret åtte mål på tolv seriekamper for oss i fjor høst. Du ser det på treningene at han er utrolig rolig og giftig i boksen. Hvis FKH klarer å sette ham opp, kan han bøtte inn med mål for klubben kommende sesong, sier Andersen til Haugesunds Avis.

Tror du Gytkjær blir en suksess i FK Haugesund? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!