MÅ KUTTE: Kjetil Rekdal og Vålerenga må kutte kraftig i budsjettene sine i 2013 sesongen. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
MÅ KUTTE: Kjetil Rekdal og Vålerenga må kutte kraftig i budsjettene sine i 2013 sesongen. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

NISO-skepsis til enkelte Rekdal-regler

Kjetil Rekdals nye regler for spillerne i Vålerenga får NISO-sjef Joachim Walltin til å reagere. Se alle reglene her.

Dagbladet skrev tirsdag om reglene den nye Vålerenga-treneren Kjetil Rekdal hadde innført i klubben. Nå reagerer Niso-leder Joachim Walltin på de strenge retningslinjene.

Det er punkt 11 og 12, som omhandler alkoholforbud og fritid, som får spillerorganisasjonen til å reagere.

– Tanken er sikkert at man ikke skal være ute etter midnatt i helgene, kombinert med alkohol. Men å gå tur med bikkja eller samboeren etter tolv, må være lov. Men det regner vi kanskje med at det er, sier Walltin til Dagbladet.

Les også: Se Rekdals tale til spillerne: – Forventer disiplin og vinnere

Regel 11 sier at «spillere skal i kampsesongen ikke være ute etter kl. 24.00. Søknad om lenger utetid skal gis sportslig administrativ leder Stein Hoff». Regel 12 omhandler alkoholforbud gjennom sesongen.

– Alkohol er ikke forenlig med toppidrett, og vi er selvsagt helt enig i at spillerne skal oppføre seg profesjonelt. Men å ta seg et glass vin til maten, om det er lenge til kamp, er det forbudt?, undrer Walltin.

Han ser helst at klubbenes kjøreregler holdes internt, blant annet for å unngå at fansen kanskje overvåker og føler med på alt spillerne gjør.

– Skal du lykkes, må du ha disiplin. Spesielt her, du har mange utfordringer i en klubb som Vålerenga, og jeg tror det må være en fornuftig struktur der det i hvert fall er et klart reglement som folk må forholde seg til, sa Rekdal til Dagbladet tirsdag.

Her er alle Rekdals regler:

1. Hilse
Vi håndhilser hver dag.

2. Generelt om oppmøtetid
Vær fem minutter ute før avtalt oppmøtetid. Ha respekt for at andre er avhengig av deg.

3. Oppmøte til trening
Dersom det serveres frokost er dette obligatorisk - og oppmøte skal skje senest kl. 08.55. Vi spiser frokost kl. 09.00. Dersom det ikke serveres frokost, er det oppmøte i garderoben til trening senest 60 minutter før treningen starter. Unntak lørdag: oppmøte 30 minutter før treningen starter.

4. Forebyggende trening
Forberedelse til treningsstart vil skje hver dag i styrkerommet, ca. 20-30 minutter. Fotballtreningen vil starte kl. 10.30.

5. Garderoben
Alle er ansvarlig for at garderoben og fellesområdet er ryddig til en hver tid. Sitteplass i gardroben vil rotere, byttes etter hver 3. måned. Romfordeling på hotell gjøres av klubben.

6. Treningsutstyr
Intet treningsutstyr skal inn i garderoben, inklusiv fotballsko og joggesko. Kun slippers kan ligge i garderoben. Alle skal bruke likt treningstøy, og riktig utstyr, det som er utlevert fra klubben og materialforvalter. Eksempelvis ingen hvite sokker og Adidas undertøy.

7. Trening
Spillerne har ansvar for å fylle egen vannflaske før hver trening. Bruk av leggskinn på hele treningen er obligatorisk ved kontaktspill. Alle går samlet ut på treningsfeltet, og felles inn igjen etter trening etter beskjed. Unntak: ved egentrening.

8. Etter trening
Alle må skifte og spise lunsj med en gang etter at treningen er ferdig, før du får behandling eller skal trene ekstra (for eksempel i studio).

9. Arbeidstid
Det kan ikke gjøres private avtaler som berører treningstiden. Etter godkjenning fra ledere er det mulig å gjøre private avtaler mellom kl. 13.30 og 15.00.

10. Skade/sykdom
Spillerne har ansvar for å ringe til medisinsk koordinator Eirik Bjærke senest kl 08.30 ved skade og/eller sykdom. Ved sykdom skal spiller raskest mulig oppsøke klubbens fastlege. Spillerne har ansvar for å gjennomføre forebyggende program. Ingen skadet spiller drar før de har pratet med Eirik om plan fremover.

11. Fritid
Spillere skal i kampsesongen ikke være ute etter kl 24.00. Søknad om lenger utetid skal gis sportslig administrativ leder Stein Hoff.

12. Alkoholforbud i sesongen

13. Generelt
Ingen snus på jobb.
Ingen lue ved matbordet.
Ingen mobiltelefonbruk i garderoben.
Ingen mobiltelefonbruk på kampdag fra spillermøte til kampen er ferdig.

14. Gule og røde kort
Vi skal spille tøft, men fair. Vi er engasjerte, men respekterer dommerens avgjørelser. Unødvendige gule/røde kort, som usportslig adferd, kjefting på dommeren er ikke akseptabel

15. Respekt for ledere
Som profesjonell fotballspiller i Vålerenga forventes:
At du skal være et forbilde.
At du respekterer de overordnedes beskjeder.
At du utfører de oppgaver du blir pålagt å gjøre med den største selvfølgelighet og til klubbens beste.

Konsekvenser
Blir vurdert i hvert enkelt tilfelle. Strengeste straff som gis av trenerne er utelukkelse fra troppen til kamp.

NTB/ TV 2 Sporten