NISO-skepsis til enkelte Rekdal-regler

Kjetil Rekdals nye regler for spillerne i Vålerenga får NISO-sjef Joachim Walltin til å reagere.

Dagbladet publiserte den nye Vålerenga-treneren regler tidligere i uken. Det er punkt 11 og 12, som omhandler alkoholforbud og fritid, som får spillerorganisasjonen til å reagere.

– Tanken er sikkert at man ikke skal være ute etter midnatt i helgene, kombinert med alkohol. Men å gå tur med bikkja eller samboeren etter tolv, må være lov. Men det regner vi kanskje med at det er, sier Walltin til Dagbladet.

Regel 11 sier at «spillere skal i kampsesongen ikke være ute etter kl. 24.00. Søknad om lenger utetid skal gis sportslig administrativ leder Stein Hoff». Regel 12 omhandler alkoholforbud gjennom sesongen.

– Alkohol er ikke forenlig med toppidrett, og vi er selvsagt helt enig i at spillerne skal oppføre seg profesjonelt. Men å ta seg et glass vin til maten, om det er lenge til kamp, er det forbudt?, undrer Walltin.

Han ser helst at klubbenes kjøreregler holdes internt, blant annet for å unngå at fansen kanskje overvåker og føler med på alt spillerne gjør. – Skal du lykkes, må du ha disiplin. Spesielt her, du har mange utfordringer i en klubb som Vålerenga, og jeg tror det må være en fornuftig struktur der det i hvert fall er et klart reglement som folk må forholde seg til, sa Rekdal til Dagbladet tirsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2