Vajebah Sakor. (Foto: NFF/)
Vajebah Sakor. (Foto: NFF/)

Juventus henter norske Vajebah (16)

Askers stortalent Vajebah Sakor vraker FC København og Rosenborg – og går heller til den italienske storklubben Juventus.

16 år gamle Vajebah Sakor flyttet til Norge fra Liberia som 8-åring.

Han ble hentet opp på Askers A-lag som 14-åring, og ble tidenes yngste 1. divisjonsspiller da han året etter fikk spilletid på nest øverste nivå.

Nå spiller klubben i 2. divisjon og det har lenge vært ventet at han vil søke nye utfordringer på et høyere nivå. Nå blir det hos storklubben Juventus.

Etter det TV 2 Sporten erfarer gjenstår kun detaljer før 16-åringen skriver under en treårskontrakt med Serie A-lederen.

- Jeg har munnkurv, snakk med ledelsen i Asker, sier 2. divisjonslagets nye trener Lars Bohinen.

Les også: Norsk 16-åring aktuell for City, Arsenal og Liverpool

Juventus forsterker også med en spiller av et helt annet kaliber. Den spanske stjernespissen Fernando Llorente blir Juventus-spiller 1. juli. 27-åringen er enig med Juventus om en fireårig kontrakt. Hans kontrakt med Athletic går ut etter sesongen.

- Forhandler med storklubb
Daglig leder Arne Knoph er litt mer snakkesalig enn Bohinen.

- Vi er i forhandlinger med en kjent fotballklubb. Det gjenstår noen få uavklarte ting, men i løpet av noen få dager vet vi mer. Jeg vil ikke si noe mer enn det foreløpig, sier Knoph.

Vi er i forhandlinger med en kjent fotballklubb. Det gjenstår noen få uavklarte ting.

- Er det snakk om Juventus?

- Det finnes en del alternativer. Jeg kan ikke begynne å gå inn på konkrete klubber, svarer Askers daglige leder.

Sakor blir sett på som et av Norges største talenter. Han har prøvespilt både for AC Milan, FC København – og hospiterte for Rosenborgs juniorlag i NextGenSeries i fjor høst.

Der imponerte han mot europeiske storklubber som Borussia Dortmund, Inter Milan og Liverpool.

- Han er allerede en av de bedre spillerne på vårt 2. divisjonslag. Det er et kvalitetstegn når man bare er 16 år. Han er definitivt veldig spennende, sier Asker-trener Lars Bohinen.

- Er han et av de største talentene du har sett?

Vajebah Sakor (Foto: Hildrup/www.askerfotball.no/)
Vajebah Sakor (Foto: Hildrup/www.askerfotball.no/)

- Jeg vil påstå at Mats Møller Dæhli (nå 17) var lenger fremme som 16-åring, men han har mye som er veldig bra.

Ungguttens agent Mike Kjølø vil ikke kommentere hvilken klubb som er i ferd med å sikre seg den ettertraktede midtbanespilleren.

- Vi venter en avgjørelse i løpet av dette overgangsvinduet. Interessen for spilleren har vært veldig stor. Flere klubber har ønsket Vajebah, men det er mye som skal stemme for en ung spillers hverdag når sånne beslutninger skal tas. Derfor har vi brukt lang tid på prosessen, sier Mike Kjølø.

Trolig blir Vajebah Sankor formelt klar for Juventus i løpet av få dager.