Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

V5 Momarken: Ubeseirede Spik Pålly

To starter og to soleklare triumfer - foreløpig historikk på Cato Antonsens Spik Pålly. Ikveld starter hoppa bak startbil for første gang i V5A-3. Takler hun det på en grei måte ligger alt til rette for den tredje strake.

Anders Mikkelborgs V5-forslag:

Noen luringer og andre v/Morten Rustad:

V5a1: Svenske 3 YANK DREAMCATCHER (50%) er som alle pausehester umulig å plassere formmessig. Vant greit fra tet på sterk tid i seiersløpet i sommer, prøver både sprint og bilstart for første gang. Er en rask type, så distansen går sikkert fint. 5 THAI SOBER (20%) har vist fin form; innhentet 7 LADY CENTENNIAL (11%) på Jarlsberg nest sist. Sistnevnte normalt en startrask og god sprinter, i likhet med 8 ECK CHILI PEPPER (9%). Lynraske 1 RAVI (6%) sikter som vanlig inn teten, men står sjelden inn.

V5a2: 1 FINNSKOG XO (26%) avsluttet ok etter nesten tre måneders pause fredag. 3 MELBYJERVEN (25%) er vel så kapabel, men mer usikker og mister dessuten sin faste toppkusk. 5 DALLAS (15%) traver som vanlig fort nok, men galopperer stort sett hver eneste gang. Meget mulig at Høitomt bare prikker starten og leder rundt om med Finnskog XO.

V5a3: 4 SPIK PÅLLY (73%) har tatt to klare seire og blir naturlig storfavoritt. Autostart er nytt, men hoppa ble hindret i første sving sist uten å galoppere, og virket stødig nok. Av en håndfull aktuelle spill ved eventuelt favorittfall er 5 VETHE JERVEN (2%) og 7 TIM TAM TØS (1%) en god del bedre enn raden.

V5a4/b1: Et meget åpent sprintløp der 2 FASTE HELLIN (10%), 3 RIGEL PÅL (16%) og 4 HJELSET LISSI (19%) normalt er involvert i tetstriden. 8 REMSVARTEN i et langt mer begredelig spor, men hadde faktisk litt trafikkproblemer til slutt i knalltøft V75-lag på Bjerke lørdag. Var såpass positiv at han skal voktes her på 9%.

V5a5/b2: Et fint løp for 4 JC HEIGEN (21%), fordi han fort kan komme seg foran. Holdt tappert fra tet som treer bak Valley High sist etter en tøff innledning og med trykk på løpet. Lynraske 7 JULIANO DIAMOND (6%) stryker gjerne til tet om det først laddes, men slipper normalt på mellomdistanse etter pause. 1 ALEGRA (36%) er tilbake i riktig selskap, men risikerer å bli overflydd. 3 TOTTE VANTORRE (18%) er ikke redd for å sende frem. Vant fra dødens sist han gjestet banen i fjor sommer, men har ikke vist helt samme form nå.

V5b3: 5 BINGO SE (24%) har travet sterke løp fra dødens de tre siste gangene, men galoppert i seiersstriden. Tredje sist hadde han travet rundt 17,2/2140. Nå sist kjempet han med ganske gode hester som Gill News og Dee Dee Snyder. Fått løp i kroppen etter pause og møter relativt billig lag – litt bingo, men normalt en solid sjanse feilfritt.

V5b4: Ikke til å komme fra at 3 ULSRUD ULF har et billig løp på papiret. Slo tross alt hester som Juniorprinsen og Ulfaks nest sist, og gikk greit også sist selv om han ikke var like god. Har vært stabil og fin, kan ikke klage på sporet. Ingen verdi på 79%, men løpet er vidåpent om Ulsrud Ulf først svikter.

V5b5: Et skummelt sprintløp. 3 THE TASTE OF ENERGY (24%) er klart på gang, men det kan koste å komme seg til tet og sitte der. 6 PRETTY COWBOYLAND (5%), 10 LILL QC (5%) og 11 TINKA (3%) har alle vært positive i det siste. 8 HIGH CHANEL (2%) står i et dårlig spor og er avhengig av mye flaks for å vinne. Har vært noe hardere ute i sine siste starter.