John Arne Riise (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
John Arne Riise (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

John Arne Riise: – Min siste kvalik

John Arne Riise er frustrert over kritikken - gir seg på landslaget etter Brasil-VM.

John Arne Riise (32) er innstilt på at kvalifiseringen til fotball-VM i Brasil blir hans siste på det norske landslaget.

– Sånn som situasjonen er nå, så blir dette min siste kvalik, sier mannen med 108 landskamper til TV 2 Sporten.

TV 2-eksperter: – En riktig avgjørelse av Riise

– Perfekt avslutning
Den store drømmen er at året vil ende med VM-deltagelse – slik at han kan ta et farvel som landslagsspiller i Brasil sommeren 2014.

– VM i Brasil hadde vært den perfekte avslutningen som landslagsspiller. Det er ikke mulig å oppleve noe større, og det hadde vært en passende anledning til å takke for seg, sier John Arne Riise.

På dagens pressekonferanse sa Drillo at Fulham-proffen på sikt er avhengig av spilletid for å kunne forsvare plassen på landslaget. Samtidig la han til at både Jonathan Parr og Vegar Eggen Hedenstad har meldt seg på i kampen om venstrebacken.

Si din mening nederst i artikkelen

– Irriterende og frustrerende
Riise sier at han aksepterer kravet fra Egil Olsen, men er samtidig frustrert over at hans posisjon er blitt diskutert de siste månedene.

– Jeg synes det er veldig rart at det alltid er min plass som blir diskutert. Selv når jeg ikke spiller. Både etter kampen mot Ungarn og mot Zambia fokuserer media på at det kan være slutt for meg. Det synes jeg både er irriterende og frustrerende, innrømmer veteranen – som mer eller mindre har eid venstrebacken i tolv år.

Les også: Drillo tok med Riise: – Ikke aktuelt å kaste ham ut av troppen
Les også: John Arne Riise ute i kulden
Les også: Times-journalist til TV 2: – Riise uønsket etter konfrontasjon med Jol

Han har et godt håp om å være tilbake på Fulham-laget som møter Manchester United til helgen, og føler ingen grunn til å uroe seg for at han ikke starter den kommende landskampen mot Ukraina 6. februar.

– Det skal vel mer til enn en kamp mot Ungarn for at jeg mister plassen? Jeg føler plassen fortsatt er min, og at jeg ikke har spilt meg ut. Jeg har bare mistet fire-fem kamper for Fulham, men hvis jeg ikke skulle spille klubbfotball de neste tre-fire månedene skjønner jeg at det blir et problem. Da skjønner jeg at Drillo kanskje må gjøre noe, sier John Arne Riise.