Bradley Wiggins (Foto: Laurent Rebours/Ap)
Bradley Wiggins (Foto: Laurent Rebours/Ap)

Bradley Wiggins: – Chris Froome blir kaptein i Tour de France

Bradley Wiggins kommer ikke til å forsvare Tour de France-triumfen sin. Han går heller for Giro d'Italia denne sesongen.

Sir Bradley Wiggins var suveren i fjorårets Tour de France. Men en av hans tøffeste utfordrere var hans egen lagkamerat Chris Froome.

En periode kunne det se ut til at Froome var sterkere enn Sky-kapteinen, men måtte kjøre for Wiggins.

Les også: Team Sky velger Tour-kaptein etter Giroen
Les også: Nå brygger det opp til bråk i Team Sky
Les også: Neste år skal Froome få skinne i Tour de France

Froome får sjansen
Det har lenge vært spekulert i om rollene blir byttet om i år, noe Wiggins har benektet tidligere.

Men nå bekrefter også Wiggins at det blir Froome Team Sky satser på i Tour de France.

– Jeg skulle veldig gjerne ha vunnet Tour'en igjen, og hvis jeg får sjansen - ikke nødvendigvis i år - så ville det vært stort. Men det kan se ut som om Chris blir kaptein i år. Det betyr ikke at jeg kommer til å sykle 200 kilometer om dagen i front for å dra på ham. Vi vil være der sammen, slik han var der i fjellene for meg i fjor, sier han til L'Equipe.

– Noe kan skje med Chris. Han kan bli syk. Han kan velte slik jeg gjorde i 2011, da vi ble stående uten kaptein.

– Gjensidig lojalitiet
Det ble stilt spørsmål ved forholdet mellom de to Sky-kanonene da Froome tydelig viste misnøye med at han ikke fikk gå for egne sjanser.

– Det er ikke noe problem mellom Chris og meg. Det er ingen grunn til å tvile på at det er noe annet enn gjensidig lojalitet. Han var klar for å vinne i 2012 dersom noe skulle skjedd med meg, sier Wiggins.

I et annet intervju forteller Wiggins til Gazzetta dello Sport at Giro d'Italia blir hans hovedmål denne sesongen. Han mener det blir enda tøffere å vinne der enn i Tour de France.

– Det vil være ryttere - da tenker jeg på Vicenzon Nibali - som vil være bedre forberedt enn de vil være til Tour'en. Og de guttene vet allerede hvordan du sykler for å vinne Giro'en, sier han.