Langrenn: Norsk 4.-plass i U23-VM

Sindre Bjørnestad Skar manglet noen meter i spurten og ble nummer fire på sprinten under U23-VM i langrenn tirsdag.

Den 20-årige nordmannen var fattige seks tidels sekund bak italienske Federico Pellegrino, som tok gullmedaljen. Målfoto måtte til for å skille toer Juho Mikkonen (Finland) og treer Jevgenij Belov (Russland).

Bjørnestad ble nummer fire i semifinalen, men tok seg sammen med landsmannen Amund Lid Bygland videre på tid. Bygland, som kun ble slått av Pellegrino i prologen, ble fullstendig parkert i finalen og endte på 6.-plass.

Samtlige norske løpere tok seg videre fra prologen. Petter Northugs lillebror Tomas røk ut i semifinalen og ble nummer elleve. Emil Iversen måtte gi tapt i kvartfinalen og endte på 23.-plass.

Eneste norske deltaker i kvinnenes sprintfinale var Ragnhild Haga, men hun var sjanseløs på medalje. 21-åringen gikk inn til 5.-plass, 13,1 sekund bak den russiske vinneren Jelena Soboleva.

Barbro Kvåle røk ut med 3.-plass i semifinalen og endte på 7.-plass tirsdag. Emilie Kristoffersen (26.-plass) og Kari Øyre Slind (28.) gikk også videre fra prologen, men ble slått ut i kvartfinalen. (©NTB)