Lord Francis_1D_1753
Lord Francis_1D_1753

V5 Bjerke: Svensker og dansker på tokt

Vanskelige løp på Bjerke, der gjestene fra Sverige og Danmark kan forsyne seg brukbart av lunsjfatet. Flere av dem er ikke så mye betrodd heller, så spillerne kan gjøre lurt i å se litt ekstra opp for dem.

Anders Mikkelborgs V5-forslag:

Noen luringer og andre v/Morten Rustad:

V5a1: Sprintløp med en del aktuelle. 10 ONLY MAGIC (24%) galopperte i skummelt angrep sist. Har levert en rekke gode løp på Bjerke før. 5 QUICKFIRE (23%) holdt godkjent fra tredjespor og dødens sist etter å ha varslet form gangen før. 3 THAI TORRES (16%) var lovende som unghest, men har ikke fått til mye på lang tid. Ut i ny regi nå. 1 SCHAKITA (12%) satt fast i Sverige sist, var bra i sitt siste sprintløp og er rask nok til å kunne beholde teten. 6 MARIELLA JIB (7%) hadde trafikkproblemer etter pause sist, har skrellvunnet på Bjerke før.

V5a2: Meget åpent og temmelig svakt felt i dette grunnlaget. 3 GANN STONE (23%) var faktisk positiv i hardt selskap sist, og er omsider litt på gang igjen? 10 MENTOR ÅS (20%) er litt hardere meldt, men satt fast sist og er i flott form – ikke mange kan skryte av det her. 11 ATM ANGIE (10%) holdt ok etter dødens siste 900 sist, og har også vist form.

V5a3: 3 OSCAR RIBB (63%) avsluttet bra fra femte utvendig i debuten, og var bare slått med en halv lengde av gode Hot Vacation H. Er enklere ute i dag – opplagt favoritt. 7 SCARLET MAGIC (19%) vant greit fra tet sist og er i flott utvikling, kan fort bli hardest imot. 5 JAZZA CD (2%) avsluttet brukbart etter litt hinder rundt siste sving sist. Løste raskt fra tilsvarende spor bak bilen på Årjäng i fjor sommer, men feilet i første sving. Løpets hovedskrellbud. 8 KEMAS ANGUS galopperte i tet i første sving sist. Brukbar til fjerde fra køen gangen før etter å ha bommet starten fullstendig og bakket sist. Ikke samme nivå som favorittene, men burde vært rangert foran mye av det andre særdeles svake norske i dette feltet.

V5a4: 8 ARWEN (37%) har ikke overbevist i alle seiersløpene, men sprint er en gunstigere distanse for en så rask hest. 3 TÆSSE JENTA (20%) ble forstyrret til galopp og tapte 20-30m, tapte knepent og var god etter pause. 2 VALLE SIVERT (13%) var kraftig forbedret på Biri, der han holdt unna for en så god hest som Solberg Rasken til tross for en tøff innledning. 10 NEBBENES JAHN (3%) er litt av en raring som har tatt noen ordentlige pauser underveis i noen av de siste løpene. Har farten, debuterer på sprint (og autostart) og kan skrelle om han tar i for fullt hele veien.

V5a5: Mange brukbare om beinet her. 11 ILLUSION SE (13%) vant fra dødens sist, og var klart bedre enn favoritten 3 DUMDUMMAID (21%), som ikke overbeviste da hun vant på Klosterskogen sist. 6 HOT VACATION H (19%) er mer stabil og begynner å få uttelling. 4 PUNKTUM SKALFLEX (10%) og 7 LEMONITOR (11%) kjempet jevnt 6/12, her kan en av dem ende opp i tet. Usikre 1 JAG DE MAN (8%) feilet som trolig vinner sist, klart god nok selv om han kommer til å bli overflydd. 10 GIANT NEWS (6%) passerte mål i fin fart i køen etter galopp sist, er forbedret og kan overraske. 8 RUBIN TAMSEN (2%) klart slått av Illusion SE og Dumdummaid nest sist, fast sist. Ikke ueffen kryssmessig, i likhet med svenske 12 RITA LAVEC (1%), som dog er avhengig av å smyge og spare speeden.