TOK RIISE MED I TROPPEN: Drillo tok ut John Arne Riise i troppen som møter Ukraina til treningskamp i Spania, selv om Fulham spilleren har slitt med utenomsportslig bråk i Premier League klubben. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
TOK RIISE MED I TROPPEN: Drillo tok ut John Arne Riise i troppen som møter Ukraina til treningskamp i Spania, selv om Fulham spilleren har slitt med utenomsportslig bråk i Premier League klubben. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
FØLG LANDSLAGSUTTAKET: Hvem tar Drillo med til kampen mot Ukraina? (Foto: Roald, Berit)
FØLG LANDSLAGSUTTAKET: Hvem tar Drillo med til kampen mot Ukraina? (Foto: Roald, Berit)

Drillo tok med Riise: – Ikke aktuelt å kaste ham ut av troppen

Se pressekonferanse med Drillo og U21-sjef Tor Ole Skullerud i opptak her!

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Den norske landslagsfotballen går inn i et meget spennende halvår. A-landslaget står overfor viktige kamper i VM-kvaliken, mens U21-gutta skal måle krefter mot Europas aller beste nasjoner i sommerens EM-sluttspill i Israel.

Unge tropp mot Ukraina
Etter oppløftende resultater mot både Sør-Afrika og Zambia på landslagets Afrika-tur for «hjemlige» spillere, tar Egil «Drillo» Olsen en toppet tropp med til Spania for å møte Ukraina i treningskamp 6. februar.

På en pressekonferanse på Ullevaal tirsdag kunne Drillo offentliggjøre 19 spillere som blir med til kampen mot Ukraina, der kun tre spillere er over 28 år. Dette blir den siste testen for våre beste menn før Albania venter i VM-kvalik på Ullevaal 22. mars.

Keepere:
Rune Almenning Jarstein og Espen Bugge Pettersen

Utespillere:
Mohammed Abdellaoue, Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi, Brede Hangeland, Vegar Eggen Hedenstad, Vegard Forren, Markus Henriksen, Tom Høgli, Ruben Yttergård Jenssen, Joshua King, Håvard Nielsen, Håvard Nordtveit, Jonathan Parr, Tore Reginiussen, John Arne Riise, Alexander Søderlund, Alexander Tettey.

Daniel Braaten og Espen Ruud er utestengt i neste VM-kvalifiseringskamp mot Albania og blir følgelig ikke med til Spania.

Les også: Keeper fikk rødt kort mens han ble båret ut med skade

– Har snakket med Riise
Det betyr at hverken Vadim Demidov, Erik Huseklepp eller Per Ciljan Skjelbred er med i troppen.

– Jeg har sett omtrent hvert minutt han har spilt, så jeg følger godt med. Jeg har sett på den som ligger i vannskorpen, og han ligger der sammen med Demidov. Skjelbred var solid, men ble tatt av i forrige seriekamp. Det skjønte jeg godt. Han er ikke helt etablert, men er på vei inn. Spiller han 90 minutter, blir han mer aktuell, sier Drillo.

Les også: Nå er Jarstein landslagets udiskutable førstekeeper
Les også: Norge snytt for to straffer mot Zambia

Samtidig inneholder troppen seks spillere som «hører til» i U21-troppen. Sterke prestasjoner på både A-landslaget og hos U21-gutta har gjort sitt til at konkurransen om plassene har blitt knalltøff.

– Det er visse plasser hvor det er større konkurranse enn andre. Spesielt på stopperplass, men dette laget skal være så likt som mulig som det vi stiller mot Albania, sier Drillo.

Til tross for utenomsportslig bråk i Fulham, valgte Drillo å inkludere John Arne Riise i troppen til treningskampen mot Ukraina.

– Om han skal være med i 2013, avhenger av hva som skjer på klubbnivå. Det var ikke aktuelt å kaste ham ut av troppen, sier Drillo, som har pratet med backen på telefon.

– Jeg vil ikke gå i detalj på hva som er sagt. Det blir mellom oss.

riise (Foto: PA Photos)
riise (Foto: PA Photos)

U21-landslaget møter Russland
Tor Ole Skullerud tok over ansvaret for U21-landslaget etter at Per Joar Hansen pakket sakene og signerte for Rosenborg like før jul. Den nyansatte landslagssjefen tok ut sin aller første tropp tirsdag til den viktige oppkjøringskampen mot Russland. Norge møter Russland i International Challenge Cup for U23 7. februar på La Manga.

Les også: Tørum tilbake i norsk fotball

Keepere:
Arild Østbø og Ørjan Håskjold Nyland.

Utespillere:
Martin Linnes,Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Omar Elabdellaoui, Anders Konradsen, Harmeet Singh, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Marcus Pedersen, Mushaga Bakenga, Emil Jonassen Sætervik, Fredrik Semb Berge, Jonatan Tollås Nation, Yann-Erik de Lanley, Etzaz Hussain, Adbisalam Ibrahim, Kristoffer Larsen

– Kristoffer Larsen og Emil Jonassen er inne i U21-troppen. Vi prøver de to. Det blir veldig spennende å se om de tar nivået, sier Skullerud.

Hva mener du om uttakene? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!