Hopperne klare for lange svev i Vikersund

Mandag kveld kom Tom Hilde og de andre verdenscuphopperne hjem fra Japan. Om få dager er det klart for renn i verdens største hoppbakke i Vikersund.

– Guttene gleder seg veldig til å hoppe i verdens største skibakke, og vi er «kjempeklare». Anders (Jacobsen) er frisk igjen etter helgas småsykdom, og de andre hopperne er godt forberedt, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Anders Fannemel, Rune Velta og Andreas Stjernen hopet ikke i Japan, og har blant annet forberedt seg til Vikersund-helgen med hopping i Norges nest største bakke, Renabakken sist uke. Spesielt Fannemel og Velta imponerte i fjorårets VM i Vikersund med lange svev.

Landslagstrener Stöckl tar med seg flere av landslagshopperne til to økter i Renabakken torsdag, men det er ikke bestemt om alle blir med.

– Vi tar en endelig beslutning på opplegget tirsdag. Det blir innslag av både fysisk trening og hopping for utøverne. Hopperne har vært mye på reisefot siden hoppuken, og det gjelder å være så godt forberedt som mulig til helgens renn på hjemmebane, sier Stöckl.

Fredag er det trening og kvalifisering i Vikersund, mens lørdag og søndag er det verdenscuprenn. Spenningen ligger i om noen klarer å hoppe over 250 meter og slette Johan Remen Evensens verdensrekord på 246,5 meter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2