Serena Williams. (Foto: SCANPIX)
Serena Williams. (Foto: SCANPIX)

Fornøyd Williams feide Kirilenko av banen

Serena Williams var fornøyd etter å ha feid russiske Maria Kirilenko av banen i 16-delsfinalen i Australian Open mandag.

Den amerikanske storfavoritten brukte minimalt med tid og krefter på å slå den russiske jenta, seedet som nummer 14 i turneringen, 6-2, 6-0. Fra før har yngstesøster Williams vunnet Australian Open fem ganger, og hun er en sterk utfordrer til å ta sin sjette tittel.

– Jeg spilte mye bedre enn jeg hadde ventet i denne 16-delsfinalen. Det gikk i grunnen over all forventning, sa Serena Williams etter kampen.

– Allerede i det første settet satte jeg 95 prosent av førsteservene mine. Da tenke jeg: «Wow ..., dette var virkelig noe», for jeg pleier ikke å spille så bra, forklarte Williams.

Allerede i det første settet satte jeg 95 prosent av førsteservene mine.

Det var sjette gangen de to møttes, og Williams står med seier i alle oppgjørene. Derfor var det på ingen måte spesielt overraskende at hun skulle vinne mandagens kamp, men måten hun gjorde det på var imponerende.

Nå venter Sloane Stephens på Serena Williams i kvartfinalen, og etter det helamerikanske oppgjøret skal Williams ut mot verdensener Victoria Azarenka i semifinalen. Det blir av mange sett på som den moralske finalen i kvinneklassen i Australian Open i år.

Federer stoppet Raonics serve og gikk videre
Roger Federer stoppet effektivt den kraftfulle serven til canadiske Milos Raonic og var videre til kvartfinalen etter en time og 53 minutter.

Sveitseren vant 6-4, 7-6 (7-4), 6-2 over canadieren som sendte av gårde server med en hastighet på inntil 230 km/t i mandagens 16-delsfinale.

Federer, som tidligere har vunnet 17 majortitler i tennis, skal nå møte franskmannen Jo-Wilfried Tsonga i kvartfinalen. Selv om Federer vant ganske klart mot Raonic, overbeviste han ikke. Han måtte ha tiebreak for å vinne det andre settet, og han måtte også kjempe hardt for å bryte Raonics serve i første sett.

– Jeg har gode reflekser og reagerer hurtig, forklarte Federer hvordan han klarte å nøytralisere den kraftfulle serven til canadieren.

Jeg har gode reflekser og reagerer hurtig.

– Jeg spilte også bedre og bedre etter hvert som kan gikk fremover, og hemmeligheten var at jeg klarte å spille fokusert. Det var viktig, sa Federer.

Han sa at erfaringen hans hjalp ham mye i kampen mot Raonic. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2