Lance Armstrong og Ben Johnson
Lance Armstrong og Ben Johnson

Doping-Johnson tror Lance er tilgitt om noen måneder

Den doptatte sprinteren Ben Johnson ser ikke for seg at Lance Armstrong blir utstøtt.

Natt til fredag hentet endelig Lance Armstrong skjelettene ut fra skapet og innrømmet utstrakt dopbruk under samtlige av sine sju Tour de France-triumfer.

På Twitter ble 42-åringens betingete tilståelse slaktet etter noter.

Men ikke alle tror Armstrong trenger å tilbringe et helt liv i skam før han tas inn igjen i varmen. Blant dem er den tidligere dopdømte sprinteren Ben Johnson.

Les også: Armstrong innrømmet dopingbruk: – Ja, jeg tok EPO

Kanadiske Johnson ble fratatt sitt 100-metergull da han testet positivt for anabole steroider under Seoul-OL i 1988.

– Det amerikanske folk vil tilgi ham. Jeg tror ikke det blir vanskelig for ham å leve videre. Det kommer til å gå helt fint om et par måneders tid, sa Johnson til BBCs Radio Five Lives Sportsweek søndag, ifølge Daily Mail.

Lance Armstrong og Ben Johnson
Lance Armstrong og Ben Johnson

Les også: – Den mest patetiske «angrende synderen» jeg har sett

– Jeg ser sinnet og skuffelsen i folk. Folk som støttet meg og trodde på det jeg sa. Det har de all grunn til. Det er min feil. Jeg vil tilbringe resten av mitt liv med å prøve å gjenvinne tillit, sa Armstrong til Oprah Winfrey i det første av to TV-sendte tilståelser.

Johnson (51) sjokkerte en hel idrettsverden da han ble tatt i juks etter å ha satt verdensrekord med 9.79 i 100-finalen for 23 år siden.

– Det verste for ham akkurat nå er at han er en fyr som har nytt å bølle med folk, og ha kontroll – alltid ha rett, aldri feil. Det må han endre på, holdningen sin. Han må komme frem og fortelle alle at han er lei seg for alt han kalte dem og sa til dem, sier Johnson.

Ben Johnson
Ben Johnson