Fornøyd Williams feide Kirilenko av banen

Serena Williams var fornøyd etter å ha feid russiske Maria Kirilenko av banen i 16-delsfinalen i Australian Open mandag.

Den amerikanske storfavoritten brukte minimalt med tid og krefter på å slå den russiske jenta, seedet som nummer 14 i turneringen, 6-2, 6-0. Fra før har yngstesøster Williams vunnet Australian Open fem ganger, og hun er en sterk utfordrer til å ta sin sjette tittel.

– Jeg spilte mye bedre enn jeg hadde ventet i denne 16-delsfinalen. Det gikk i grunnen over all forventning, sa Serena Williams etter kampen.

– Allerede i det første settet satte jeg 95 prosent av førsteservene mine. Da tenke jeg: «Wow ..., dette var virkelig noe», for jeg pleier ikke å spille så bra, forklarte Williams.

Det var sjette gangen de to møttes, og Williams står med seier i alle oppgjørene. Derfor var det på ingen måte spesielt overraskende at hun skulle vinne mandagens kamp, men måten hun gjorde det på var imponerende.

Nå venter Sloane Stephens på Serena Williams i kvartfinalen, og etter det helamerikanske oppgjøret skal Williams ut mot verdensener Victoria Azarenka i semifinalen. Det blir av mange sett på som den moralske finalen i kvinneklassen i Australian Open i år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2