boko (Foto: Scanpix)
boko (Foto: Scanpix)

Yarrah Boko rekker ikke Prix d'Amerique

– Det er jævlig bittert, sier eier Jan Erik Andresen.

Oslo (TV 2 Sporten): Mandag for en uke siden ble det meldt at Yarrah Boko mister Prix d'Amerique. Så kom meldingen om at hingsten likevel kunne rekke verdens største travløp, men en undersøkelse mandag ga nedslående nyheter.

– Det er jævlig bittert, sier eier Jan Erik Andresen til tv2.no.

Dagen etter seieren i Prix de Belgique viste en rutinemessig veterinærundersøkelse en blødning på et av gaffelbåndene. Dette er en skade Yarrah Boko også har slitt med tidligere.

Eier Andresen og resten av teamet var sikkert på at hesten var 100 prosent frisk og beskrev Prix d'Amerique-forfallet som årets nedtur. Veterinær og klinikksjef Lars Moen ble positivt overrasket da han så på bildene fra undersøkelsen i Frankrike og mente en ultralyd mandag måtte til for endelig å avgjøre om Yarrah Boko ikke kunne stille til start.

Resultatet av den ble nok en nedtur for hingsten og eier Jan Erik Andresen.

– Legen frarådet oss å starte. Det mangler fortsatt litt på at gaffelbåndskaden er helt bra. Hadde vi gamblet her, kunne det betydd slutten på karrieren, sier Andresen.

– Hvor bittert er dette?

– Jævlig bittert. Dersom legen hadde vært i tvil kunne vi vurdert å starte, men så lenge han er helt klar er det bare rette fokus mot Oslo Grand Prix.

Andresen håper Yarrah Boko kan være tilbake i konkurranse om et par måneder, og få med seg neste år utgave av Prix d'Amerique.