adam
adam

Småskadet Larsen Kwarasey frykter han mister hele Afrikamesterskapet

– Albuen ser ikke ut til å bli bedre med det første, sier Strømsgodset-keeperen.

Oslo (TV 2 Sporten): Adam Larsen Kwarasey har vært Ghanas klare førstevalg mellom stengene etter at han tok over for Richard Kingson, og spilte 18 strake kamper før han søndag ble plassert på benken mot Kongo.

I Ghanas åpningskamp i Afrikamesterskapet tok Abdul Fatawu Dauda over hanskene mens en småskadet Strømsgodset-keeper satt på benken.

– Jeg må bare støtte den som spiller og håpe han gjør det bra, sier Larsen Kwarasey til tv2.no.

Nettstedet mtnfootball.com skriver at keeperen har vært ustabil og vist varierende kvaliteter i feltarbeidet, og at dette er grunnen til at han ble plassert på benken i 2-2-kampen mot Kongo.

Skadet
25-åringen gjorde en tabbe i generalprøven mot Tunisia, men sier en albueskade han pådro seg fire dager inn i samlingen er grunnen til at han ikke startet.

– Jeg hadde en uheldig inngripen i den kampen, men det er sånn som skjer. Jeg er bare glad det skjedde i en treningskamp og ikke i en tellende kamp. Jeg skadet albuen etter fire dager her nede og sliter fortsatt med den. Den ser ikke ut til å bli bedre med det første, sier målvakten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

feiring
feiring

Larsen Kwarasey forteller at han håper å bli bra i løpet av turneringen der Ghana møter Mali torsdag og Niger mandag. Afrikamesterskapet avsluttes med finale i Sør-Afrika 10. februar.

– Det er såpass fysisk her at det ikke er godt nok med en arm som ikke er 100 prosent. Nå handler det bare om å bli helt frisk, så vil jeg få spille. Jeg har vært her så lenge nå at det vil være kjedelig å reise hjem uten å få med meg noen kamper.

Tenker ikke på Forest
Skaden betyr også at Strømsgodset-spilleren ikke får vist seg frem for kjøpelystne klubber. Drammens Tidende skrev forrige uke at Nottingham Forest skal ha lagt inn bud på den tidligere Vålerenga-keeperen. Det skal ha blitt avslått, men partene snakker fortsatt sammen.

– Klart det er et fint utstillingvindu, men jeg tenker ikke så mye på det. Gjør man det bra, kommer det noe før eller siden uansett, sier Larsen Kwarasey.

– Nottingham Forest har meldt interesse, er du lysten på å komme deg videre nå?

– Jeg har ikke noe hastverk. Vi hadde en bra sesong med Godset i fjor, og jeg er spent på fortsettelsen så det er ikke noen nedtur for meg om jeg blir i klubben.

Touré-brødrene, Cheick Tioté, Gervinho, John Obi Mikel, Victor Moses og Emmanuel Adebayor er noen av stjernene i årets turnering, men Larsen Kwarasey beskriver nivået som varierende.

– Litt opp og ned, men de fleste lagene har spillere som holder til i Frankrike, Tyskland, England og andre store ligaer. Noen av landene holder ganske høyt nivå. Det virker også som alle har som målsetting å vinne. Det har vi også. Den forrige treneren fikk sparken etter at vi nådde semifinalen i fjor, så jeg tipper finale er det eneste som er godt nok, sier Larsen Kwarasey.