Wesley Sneijder (Foto: SCANPIX)
Wesley Sneijder (Foto: SCANPIX)

Wesley Sneijder klar for Galatasaray

– Dette blir fantastisk, sier nederlenderen.

Overgangssagaen rundt Wesley Sneijder er endelig avsluttet. Søndag kveld ble det klart at nederlenderen melder overgang fra Inter til Galatasaray.

De bekrefter den tyrkiske klubben på sin hjemmeside. Det eneste som gjenstår er den medisinske undersøkelsen.

– Klubben er enig med Inter og Wesley Sneijder. Innholdet i avtalen vil bli kjent når spilleren har bestått legesjekken. Vi vil også da offentliggjøre hans ankomst, skriver de.

– Koster 55 millioner
Sneijder skal ifølge Football Italia ha signert en kontrakt på tre og et halv år med en prislapp på vel 55 millioner kroner. Årslønnen skal ligge på 37 millioner kroner.

Sneijder vil sannsynligvis bli presentert som Galatasaray-spiller i Istanbul mandag.

– Dette blir fantastisk. Atmosfæren på kampene her er fantastisk. Jeg kan nesten ikke å vente med å spille min første kamp. Jeg ønsker å gjøre Galatasaray-fansen glade. Jeg ser frem til å møte dem, sier Sneijder til klubbens hjemmeside.

28-åringen har vært ute i kulden hos Inter i lang tid ettersom han ikke ønsket å signere ny kontrakt i fjor. Dermed har spekulasjonene om hans fotballfremtid vært heftige de siste ukene.

Sneijder er oftest blitt koplet til Premier League, med Liverpool som den mest aktuelle destinasjonen. Men også lag som Manchester United og QPR er blitt nevnt på ryktebørsen.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard ble til og med sitert på tidligere søndag at gjerne så Sneijder på Anfield.

Vant Mesterligaen i 2010
Sneijder kom til Inter fra Real Madrid i 2009 og etablerte seg raskt som en av klubbens største stjerner. Spesielt 2009/2010-sesongen var av ypperste merke, og Sneijder var sterkt delaktig i at de blåsvarte vant både Serie A, den italienske cupen og Mesterligaen.

Denne sesongen har det imidlertid vært langt unna høydepunktene og Sneijder har ikke spilt siden slutten av september.

Galatasaray topper for øyeblikket Süper Lig to poeng foran Besiktas.

Sneijder (Foto: SCANPIX)
Sneijder (Foto: SCANPIX)