Djokovic vant nattegyser

Fem timer og fem sett trengte tittelforsvarer Novak Djokovic for å nedkjempe Stanislas Wawrinka og ta seg til kvartfinale i Australian Open.

Den serbiske verdenseneren måtte gå i kjelleren for å knekke sveitseren i en kamp som ble avgjort med sifrene 1-6, 7-5, 6-4, 6-7 (5-7), 12-10 og var ferdig ti over halv to om natten lokal tid.

– Denne kampen er helt i toppen. En av de lengste, mest interessante og mest spennende kamper jeg har spilt i min karriere. All ære til Stan. Det var leit at en av oss måtte tape, sa Djokovic.

Kampen varte i fem timer og to minutter, og Djokovic må prøve å hente seg inn igjen i tide til tirsdagens kvartfinale mot tsjekkiske Tomas Berdych.

Wawrinka, som i Davis Cup er makker med Roger Federer, hadde tapt sine ti siste kamper mot Djokovic. Søndag leverte han sin kanskje sterkeste prestasjon noensinne da han kjempet jevnt med motstanderen langt inn i natten.

69 rene vinnerslag og sju servebrudd ga Djokovic atskillig mer trøbbel enn han satte pris på, men til slutt kunne serberen juble for sin 15. strake Grand Slam-kvartfinale. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2