Norsk kollaps i skiskytterstafetten

Den norske kvartetten Lars Helge Birkeland, Alexander Os, Johannes Thingnes Bø og Henrik L'Abée-Lund endte på en svak 10.-plass i skiskytterstafetten i Antholz søndag.

Det var snakk om kollaps på standplass, der det norske laget måtte gå en strafferunde. I tillegg brukte kvartetten 15 ekstraskudd. Dermed gikk Norge i mål 2.51,6 minutter bak Frankrike, som vant.

Simon Fourcade, Jean Guillaume Beatrix, Alexis Boeuf og Martin Fourcade brukte bare åtte ekstraskudd og var ti sekunder foran Russland i mål. De to beste lagene var helt suverene, for ned til Østerrike på tredjeplass var det godt over minuttet.

Det norske laget var aldri med og kjempet i teten, for allerede på første liggende skyting måtte Birkeland bruke av ekstraskuddene. Det gjorde at det norske laget kom på etterskudd ganske umiddelbart. Han vekslet som nummer 13.

Verre ble det da Johannes Thingnes Bø måtte ut i strafferunden etter første stående skyting på tredje etappe. Da hjalp det lite at L'Abée-Lund på den siste etappen bare brukte tre ekstraskudd og smelte til med beste etappetid. Han hadde tre feilfrie serier på standplass på sin etappe.

Tidligere søndag skjøt også det norske kvinnelaget så svakt i sin stafett at det bare ble fjerdeplass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2