Tora Berger (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Tora Berger (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Skiskytterjentene endte utenfor seierspallen

De norske skiskytterjentene endte utenfor seierspallen i stafetten over 4 x 6 kilometer søndag. En strafferunde og 13 ekstraskudd resulterte i fjerdeplass.

Fanny Welle-Strand Horn, Synnøve Solemdal, Ann Kristin Aafedt Flatland og Tora Berger var aldri helt med i tetkampen i søndagens stafett, og i mål var den norske ankerkvinnen Tora Berger 1.19,5 minutt bak Tysklands vinnerlag.

Franziska Hildebrand, Miriam Gössner, Nadine Horchler og Andrea Henkel brukte ti ekstraskudd og gikk inn til 1.13.02. Kvartetten hadde god kontroll mot slutten og slo Russland med 17,4 sekunder.

Frankrike tok tredjeplassen. De franske jentene var 40,9 sekunder bak tyskerne i mål.

Les også: Tora Berger vant jaktstarten i Anterselva

Fanny Welle-Strand Horn måtte bruke fire ekstraskudd på sin etappe, og allerede da var de norske jentene på etterskudd. På den andre etappen måtte Synnøve Solemdal ut i en strafferunde, og da ble det klart at det norske laget ikke kunne være med å kjempe helt i teten.

Ann Kristin Aafedt Flatland og Tora Berger gikk best av de norske. Berger brukte bare to ekstraskudd på den siste etappen, mens Flatland brukte tre ekstraskudd på sin etappe. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2