Hossa (Foto: Jae C. Hong/Ap)
Hossa (Foto: Jae C. Hong/Ap)

Mesteren fikk juling i NHL-åpningen

Los Angeles Kings fikk omsider rulle ut banneret for sin første NHL-tittel, men Chicago Blackhawks ødela stemningen med 5-2-seier i sesongåpningen lørdag.

Kings-fansen ventet 45 år på klubbens første Stanley Cup-tittel, og arbeidskonflikten som rammet verdens beste ishockeyliga førte til at de måtte vente ytterligere 223 dager på at mesterskapsbanneret ble heist.

Det var stor stemning da finaleheltene ble hyllet før kampen. Samtlige spillere som var med på lagets overraskende triumf er fortsatt i klubben, og lørdag fikk de sine mesterskapsringer.

– Vi får en liten feiring, men vi kan ikke dvele for lenge ved fortiden, sa stjernekeeper Jonathan Quick, som har signert en ny tiårskontrakt.

Les også:Partene i NHL-konflikten enige

Blackhawks brukte ikke lang tid på å rive spillere og tilhengere ut av drømmene. Tre mål i første periode sendte gjestene foran for godt, til enorm skuffelse for publikum.

Marián Hossa leverte to mål og en assist for gjestene, som virket mindre rustne etter lockouten som forsinket sesongstarten i den grad at hvert lag får bare 48 grunnseriekamper i stedet for de ordinære 82. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2