Silva-dobbel tok knekken på Fulham

David Silvas to scoringer ga Manchester City en fortjent 2-0-seier hjemme mot Fulham i engelsk eliteserie lørdag.

I et sjansefattig oppgjør var det Silvas fulltreffere som skilte lagene. Etter bare to minutter utnyttet den spanske playmakeren en retur fra Fulham-keeper Mark Schwarzer og satte ballen i lengste hjørne. En svært dårlig start for Brede Hangeland og co.

City hadde for det meste god kontroll mot et lavtliggende Fulham. Gjestenes beste periode i kampen var like før pause, men det ble aldri spesielt farlig foran vertenes mål.

I det 69. minutt startet Silva et godt kombinasjonsspill med Gaël Clichy og Carlos Tévez før han til slutt selv lobbet inn 2-0 over keeper. Like etter burde 26-åringen ha fullført sitt hattrick, men denne gangen endte ballen like til side for stolpen. City er fire poeng bak byrival og serieleder Manchester United, som møter Tottenham på bortebane søndag.

Liverpool reiste seg etter tapet mot United forrige helg og slo Norwich hele 5-0 hjemme på Anfield. Alexander Tetteys lag har vært solid defensivt de siste månedene, men var lørdag sjanseløst.

Jordan Henderson startet målshowet med en pen volleyscoring etter 26 minutter. Ledelsen var doblet ti minutter senere da Luis Suárez iskaldt plasserte ballen i nettmaskene alene med keeper. Halvveis ut i annen omgang la Daniel Sturridge og midtbaneveteran Steven Gerrard på til 3-0 og 4-0. Norwichs mareritt tok slutt med et selvmål ved Ryan Bennett i det 74. minutt. (©NTB)