Lindsey Vonn (Foto: SCANPIX)
Lindsey Vonn (Foto: SCANPIX)

Vonn tilbake på topp – Sejersted på 13.-plass

Den amerikanske alpinstjernen tok sin 58. verdenscupseier.

Lindsey Vonn er tilbake på utfortoppen. Hun tok sin 58. verdenscupseier da hun vant en klar seier i Cortina d'Ampezzo lørdag.

Den amerikanske jenta stilte verdenscupleder Tina Maze fullstendig i skyggen, selv om Maze klarte å kjøre inn til annenplassen. Vonn fikk tiden 1.38,25, mens Maze ble slått med 43 hundredeler.

Dermed kunne Vonn klarte til topps på seierspallen for 29. gang etter et utforrenn i verdenscupen. Hun er fartsdronningen i alpinsirkuset for kvinner framfor noen.

Lotte Smiseth Sejersted fikk en opptur med 13.-plass. Det er lenge siden den norske jenta har kjørt så bra i verdenscupen. Ragnhild Mowinckel, den andre norske deltakeren, kjørte inn til 33.-plassen og var ikke mer enn 39 hundredeler fra verdenscuppoeng.

Men fortsatt er det Maze som leder soleklart i verdenscupen. Hun plukker jevnt med poeng, og mye tyder på at hun kan ha avgjort kampen om den totale verdenscupen allerede, selv om sesongen ikke er mer enn halvkjørt.

– I de siste rennene har jeg sett mange rare tall foran navnet, men ett tallet har glimret med sitt fravær. Derfor var jeg litt overrasket over å komme til mål her og se at jeg ledet. Men det er fantastisk å klatre opp på seierspallen igjen, så jeg vil si dette har vært en god dag for laget vårt, for Leanne Smith fulgte jo opp med en flott tredjeplass. Det er moro å få med lagvenninner på seierspallen, sa Vonn etter seieren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2