Tom Hilde sju tideler fra seieren i Sapporo

Tom Hilde hoppet best av alle i finaleomgangen i storbakkerennet i Sapporo lørdag, men manglet likevel sju tideler på seieren.

Han strekte seg til 139 meter i finaleomgangen. Det ga totalt 248,8 poeng, men Jan Matura fra Tsjekkia, som også ledet etter første omgang, klarte 135 meter i det aller siste hoppet i konkurransen, og dermed plasserte han seg knepent foran Hilde på resultatlisten.

Det var Maturas aller første seier i verdenscupen noen gang, og han tok seieren etter solid hopping i begge omgangene.

Anders Bardal endte på en fin fjerdeplass, den samme plasseringen han hadde etter første omgang. Han hoppet 130 meter i finaleomgangen og gjennomførte en flott konkurranse. Totalt fikk han 242,3 poeng, det var 2,1 poeng bak sloveneren Robert Kranjec, som tok tredjeplassen.

Anders Jacobsen lå på en litt skuffende 20.-plass etter første omgang. Han hoppet seg opp til 14.-plass med 127,5 meter i annen omgang. totalt fikk Jacobsen 220,1 poeng.

Ole Marius Ingvaldsen, den siste av nordmennene som var kvalifisert for finaleomgangen, lå på 17.-plass etter første omgang, men han bommet totalt i finaleomgangen og endte på 30. og sisteplassen til slutt. Med bare 97,5 meter ble det 164,6 poeng. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2