aRMSTRONG REILLY22
aRMSTRONG REILLY22

Ble kalt for alkoholiker og prostituert: – Han er ikke i nærheten av å betale tilbake

Armstrong prøvde å kontakte tidligere massør i forkant av intervjuet med Oprah.

Lance Armstrong fortalte Oprah Winfrey at han skyldte flere personer en unnskyldning da andre delen av intervjuet ble sendt natt til lørdag.

Ett av de navnene texaneren nevnte både i første og andre del av det til sammen tre timer lange intervjuet var Emma O'Reilly.

O'Reilly jobbet som massør for US Postal-laget og gikk i 2003 ut og fortalte verden hva hun hadde sett på innsiden av det amerikanske profflaget.

Les også:Armstrong om sønnen: – Visste jeg måtte fortelle det da jeg så ham forsvare meg

– Hun er en av de som jeg må unnskylde meg overfor, sa Armstrong til Oprah i den første delen av intervjuet.

Se Armstrong snakke om O'Reilly i videovinduet øverst i artikkelen

Fikk telefon og tekstmelding av Armstrong før intervjuet
Til ITV forteller O'Reilly nå at den tidligere syklisten hadde forsøkt å ringe henne og lagt igjen en beskjed på telefonen hennes før intervjuet med Oprah forrige søndag.

– Jeg føler ikke at dette rettferdiggjør det han har gjort. Jeg hater egentlig det ordet for det antyder at jeg skulle ha noe hevnlyst. Jeg sa bare ifra fordi jeg så hva noen av rytterne gikk gjennom. Det var ikke alle som var like komfortable med å jukse som Lance, og jeg kunne se på mange hvordan de gikk over på den mørke siden og hvordan personlighetene deres endret seg. Jeg tenkte alltid at det var forferdelig, sier hun.

– Disse unge guttene var i sitt livs form i deres beste alder og måtte ta en forferdelig avgjørelse om å leve sin egen drøm som ett mareritt. Det var derfor jeg valgte å snakke. Det handlet ikke om Lance, men om doping i sykkelsporten, sier hun.

Les også:Utskjelte Betsy fikk ingen unnskyldning av Lance – gråt på CNN
Les også:«Lost»-produsent skal lage Armstrong-film

Armstrong og hans lagkamerater forsøkte tidligere å plukke O'Reillys forklaring ifra hverandre med å fremstille henne som alkoholiker og prostituert i media.

– Ikke bra, svarte Armstrong da Oprah konfronterte han med anklagene.

– Jeg angrep da mitt territorium ble truet, da laget mitt ble truet og da mitt rykte ble truet, sa Armstrong.

O'Reilly selv forteller at hun mener anklagene fra Armstrong var falske og usofistikerte.

– Det som irriterer meg med disse anklagene er at jeg og Lance snakket om akkurat dette. For da jeg var i sykkelsporten var jeg en av få kvinner. Det betydde at jeg nok kunne ha hygget meg en del, om du skjønner hva jeg mener. Men jeg oppførte meg fordi det ikke er min stil, og det snakket jeg også med Lance om. Det er utrolig usofistikert å bruke de argumentene for å ødelegge troverdigheten min, sier hun.

Reilly
Reilly

– Ikke i nærheten av å betale tilbake
Hun sier det var med blandete følelser hun mottok tekstmelding fra den falne sykkelkongen.

– Den ene delen av meg tenkte, "Å dette er flott", den andre delen av meg tenkte, "Hva? Den drittsekken". Du vet, jeg kunne tatt ham i nakken og dratt ham opp til Manchester for å unnskylde til de folkene som står meg nærmest og fått ham til å beklage.

Armstrong ble i oktober i fjor fratatt alle sine syv Tour de France-seirer og er i tillegg utestengt fra sporten på livstid. Det mener hun er langt ifra en hard nok straff.

– Jeg mener han ikke engang er startet å betale tilbake, avslutter hun.