Justyna Kowalczyk (Foto: ALESSANDRO GAROFALO, © AG/yj)
Justyna Kowalczyk (Foto: ALESSANDRO GAROFALO, © AG/yj)

Kowalczyk fyller 30: – Det er blitt nødvendig å farge håret

Det polske langrennsesset merker på kroppen at hun er blitt eldre.

Lørdag gjør Marit Bjørgen «comeback» i La Clusaz, der hun møter Justyna Kowalczyk til dyst. Den duellen har nok den polske jenta lyst til å vinne, for hun fyller nemlig 30 år lørdag.

– Fanken! Tretti år er gått! I stedet for å tenke for originalt, så spør jeg retorisk: Hvor ble tiden av? skriver hun på sin blogg.

Les også: Kowalczyk oppgitt over medias tangatruse-fokus

– Å farge håret er blitt nødvendig
I vinter var Kowalczyk nok en gang suveren i Tour de Ski, men selv om hun er sprek som så merker langrennsesset at alderen tynger en smule.

– Nylig la jeg merke til at å farge håret er blitt en nødvendighet, ikke bare noe som kommer av et estetisk innfall, forteller Kowalczyk.

Ifølge den polske sportsavisen Przeglad Sportowy begynner historien om Kowalczyk på underlig vis. For selv om hun ble født den 19. januar 1983 så sier de offisielle papirene noe annet. En tilfeldighet gjorde nemlig at 23. januar ble satt til å være fødselsdatoen hennes, og offisielt sett har dette aldri blitt korrigert.

kowalczyk (Foto: Grøtt, Vegard)
kowalczyk (Foto: Grøtt, Vegard)

Les også: Se Kowalczyks reaksjon på kallenavnet Diesel-Doris

Begynte med langrenn som 15-åring
Samme avis skriver at hun ikke begynte med langrenn før hun var 15 år, men Kowalczyk var aktiv lenge før hun fikk ski på beina. Hun konkurrerte i sykkelcross, og spilte både basketball og håndball.

Et halvt år etter at hun for alvor begynte å satse på ski vant hun sitt første renn, en 3 km i klassisk stil.

Resten er historie. Nå er hun Marit Bjørgens største rival, og Tour de Ski-seieren i vinter har vært med på å sørge for at hun soper inn premiepenger.

Blant langrennsjentene har hun hanket inn klart mest, og har allerede gått inn 1,06 millioner kroner så langt denne sesongen.

Therese Johaug (481.000) og Marit Bjørgen (401.000) ligger på andre- og tredjeplass, men det kunne selvsagt sett langt bedre ut for Bjørgen dersom hun hadde konkurrert i Tour de Ski.

Kom med en hilsen til bursdagsbarnet i kommentarfeltet!