stian dyngeland_montasje
stian dyngeland_montasje

Her stiller Tippeliga-spilleren opp på Idol-audition

– Jeg hadde lovet Idol-Tone å melde meg på, sier Sogndal-spiller Stian Dyngeland.

Stian Dyngeland er kjent som ett av Sogndals spisstalenter. Men unggutten har også en annen side utenfor fotballen. 21-åringen er nemlig en ivrig og talentfull sanger.

Så ivrig er Dyngeland at han stilte opp på Idol-audition i Bergen i fjor høst.

Se Dyngelands audition i videovinduet øverst!

TV 2 PLAY: Se flere Idol-auditions her!

Fikk ros av Kurt
– Jeg er veldig glad i å synge. Det har jeg alltid vært. Det er en hobby for meg og jeg synger mye. Det hadde vært meg imot å kunne leve av det, sier Dyngeland til tv2.no.

Enn så lenge er imidlertid spissen Sogndal-spiller. For Dyngeland gikk ikke videre fra auditionrunden. Han fikk likevel med seg rosende ord fra Idol-dommer Kurt Nilsen.

– Kurt virket å like det veldig godt og knipset og digget med. Han sa jeg ikke måtte slutte å synge. Men de andre var mer skeptiske. Jeg tror nok jeg var litt for stillestående. Sangmessig gikk greit, men ble burde ha beveget meg mer, sier Dyngeland.

– Det hadde vært gøy å gå videre. Men kanskje ikke helt ideelt med tanke på fotballen. Jeg fikk nemlig fri fra en trening for å stille opp på auditionen. Hvis jeg hadde gått videre i Idol, tror jeg ikke treneren ville vært like forståelsesfull, legger han til med et smil.

Les også: Slik er Tippeliga-klubbenes sesongoppkjøring

Snakket med Idol-Tone
At han i det hele tatt stilte opp på Idol kom et resultat av et løfte til en annen Idol-dommer: Sogndal-supporteren Tone Damli Aaberge.

– Jeg har møtt henne et par ganger i Sogndal-sammenheng og hun så meg synge en gang. Da lovet jeg henne å melde meg på, ettersom hun skulle være dommer, forteller han.

Som syngende fotballspiller må selvsagt Dyngeland tåle litt småerting i garderoben.

– Det må man bare tåle. Men jeg tror flere av lagkameratene synes det er litt gøy også. Det finnes noen YouTube-videoer av meg og disse blir spilt av daglig i garderoben. Da må jeg også opp og synge litt noen ganger, forteller han.

Den siste gangen var under middagen torsdag kveld på den pågående treningsleiren på Gran Canaria.

– Vi var ute på restaurant og jeg måtte opp på stolen for å synge. Det var litt uventet, men gikk greit, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Dyngeland (Foto: SCANPIX)
Dyngeland (Foto: SCANPIX)

Fikk tilbud om spillejobb
Og lagkameratene er blitt veldig imponerte, ifølge Dyngeland selv.

– Jeg tror de ble veldig overrasket første gangen jeg sang for dem. Jeg gjorde det som innvielsesritual da jeg kom til Sogndal i fjor. Etter det har det blitt flere småkonserter. Spesielt et par av lagkameratene er veldig engasjerte, sier han uten å nevne navn.

– Jeg hadde litt sceneskrekk før, men det har jeg overhodet ikke nå lenger. Såpass mye har jeg sunget, legger han til og ler.

Enn så lenge har det likevel ikke blitt noen betalte konsertoppdrag.

– Jeg sang i barnedåpen til lillesøsteren min. Det er i grunn det eneste. Ellers er det blitt litt åpen scene og karaoke ute på byen. Jeg fikk tilbud om å synge i et 40-årslag i fjor, men hadde ikke tid til å stille opp, sier han.

– Liker pusemusikk
Favorittartistene er Gavin DeGraw og James Morrison, mens favorittbandet er Westlife. Kanskje ikke akkurat den mest vanlige musikksmaken for en ung fotballspiller.

– Nei, jeg liker det litt roligere. De andre sier jeg liker pusemusikk og det stemmer vel, sier Dyngeland med et glis.

Bergenseren presenterte seg i Tippeligaen i fjor og scoret også sitt første mål for hvittrøyene på dramatisk vis. Totalt ble det fire kamper fra start og ni innhopp.

Det håper Dyngeland å øke i 2013.

– Formen er god og jeg håper jeg kan fortsette utviklingen fra i fjor. Jeg satser på at den gode kurven fortsetter rett vei i år, sier han.