Vegard Forren (Foto: TV 2)
Vegard Forren (Foto: TV 2)

Forren endelig klar for Southampton: – Uvirkelig at det har gått i oppfyllelse

Vegard Forren bekymrer seg ikke over managerskiftet i klubben.

Southampton/Bergen (TV 2 Sporten): Overgangssagaen omkring Vegard Forren er endelig avsluttet. Fredag ettermiddag ble det bekreftet at trønderen blir Southampton-spiller.

– Det er en utrolig stor følelse. Jeg er veldig glad for at det endelig har ordnet seg. Det har vært en drøm siden jeg har vært veldig liten, og det er litt uvirkelig at det endelig har gått i oppfyllelse, sier Forren til tv2.no.

– Jeg har visst om interessen fra Southampton en stund, men da de kom på banen med et bud på mandagskvelden var jeg aldri i tvil om at det var hit jeg skulle, sier trønderen.

Gjenstår papirarbeid
TV 2 Sporten og lokalavisen Romsdals Budstikke fikk møte Forren og hans agent Jim Solbakken i en losje på St. Mary's få minutter etter at presentasjonen av klubbens nye manager Mauricio Pochettino var over.

Det gjenstår fremdeles ørsmå detaljer i papirarbeidet mellom Molde og Premier League. Derfor ønsket ikke Southampton å presentere Forren for engelsk presse fredag ettermiddag. Det er ventet at disse detaljene vil gå i orden i løpet av fredag kveld og at 24-åringen skal presenteres på hjemmesidene til klubben.

– Det har ingenting med mine lønnsbetingelser å gjøre at det har tatt lang tid. Vi har vært gjennom medisinsk test og sånn, men alt har gått fint, sier Forren uten å ville gå nærmere inn på hvorfor det har tatt tre dager å fullføre overgangen.

Les også:– Forren kommer nok ikke for å varme benken
Les også: Adkins fikk sparken: – Det gjør meg rett og slett forbanna

Kontrakt på 3,5 år
Forren skal trene med sine nye lagkamerater lørdag og håper å være i kamptroppen mot Everton på mandag. Landslagsstopperen får draktnummer 15 i klubben og har signert en kontrakt på tre og et halvt år.

– Jeg har aldri vært opptatt av draktnummer, men kanskje jeg kan overta Claus sitt etter hvert, sier Forren med et smil.

Forren har tidligere gitt uttrykk for at to viktige faktorer for klubbskifte er å få spille fast og at han kommer til en stabil klubb som har en manager som sitter trygt.

Til tross for sparkingen av den populære Nigel Adkins, mener Forren at han har funnet den rette klubben.

– Southampton mener et managerskifte er det beste for klubben. Jeg er blitt veldig imponert og overbevist av samtalene vi har hatt de dagene vi har vært her, og jeg hadde en god prat med manageren. Han har en plan for meg han også.

– Jeg har visst om managerbyttet en stund og har hatt gode samtaler med eieren Nicola (Cortese, red.anm.) og manageren. Jeg har fått beskjed om at de ønsker å satse på meg, og det har vært viktig, sier han.

– Så det var aldri aktuelt å trene med Liverpool?

– Nei, som Manchester United-supporter gjør man ikke slikt, sier midtstopperen med et smil.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

– Skal ikke være turist
Landslagsstopperen sier han ikke har kommet til sørkysten av England for å sitte på benken.

– Det er helt klart et mål å spille seg inn i startelleveren. Jeg har ikke kommet hit for å være turist, sier han.

– Jeg må bare jobbe på fra dag én og den dagen jeg får sjansen må jeg være klar. Om det blir mandag eller neste kamp får vi se. Men jeg føler at formen er god. Jeg har trent bra siden sesongslutt.

– Dette er viktig for landslagsplassen også?

– Ja, helt klart. Jeg er ute etter tid og tillit og det håper jeg å få her. I hvert fall etter hvert.

Forren takker Molde-manager Ole Gunnar Solskjær for utviklingen.

– Jeg har mange å takke for at jeg har kommet hit. Men etter at Ole Gunnar kom til Molde har både jeg og klubben utviklet oss mye, og jeg har mye å takke både han og Molde for. Jeg har hatt fem-seks gode år i Molde, forteller Forren.

Les også: Derfor trenger Southampton Forren

– Forren er klubbens signering
Da Pochettino ble presentert som Soton-manager på fredagens pressekonferanse skrøt av sin nye spiller.

– Overgangen er i boks. Han virker som en lovende stopper for fremtiden, og han hadde tilbud fra flere andre klubber også. Jeg traff han tidligere i dag, sa argentineren.

Pochettino kunne også fortelle at han har kjent til Forren-overgangen en god stund.

– Jeg har kjent til den og støttet den, sier han.

– Er Forren din eller Adkins' signering?

– Det er klubbens signering, svarer Pochettino med et lurt smil.

Den tidligere argentinske landslagsstjernen fortalte også at han har «gjort research om Southampton-troppen i flere uker».

Les også: Forren: – Spilletid ble avgjørende for valget

– Vegard er upåvirket
Enkelte fryktet at Adkins' exit ville føre til at Forrens overgang ville strande, eller føre til lite spilletid for trønderen. Men ifølge Forrens rådgiver Sverre Mauseth var aldri overgangen i fare.

– Vegards overgang til Southampton er upåvirket av trenerskiftet. Det er sparkingen av Nigel Adkins som gjør at presentasjonen av Forren som ny Southampton-spiller har trukket ut i tid, sa Mauseth til tv2.no tidligere fredag.

– Vegard er en type som ikke lar seg påvirket av sånne ting, det er en av hans styrker, sa han.

Klikk her for mer informasjon om og bestilling av TV 2 Premier League

Forren (Foto: TV 2/SCANPIX)
Forren (Foto: TV 2/SCANPIX)