Theo Walcott (Foto: SCANPIX)
Theo Walcott (Foto: SCANPIX)

Theo Walcott klar for nye Arsenal-sesonger

Angrepsspilleren har endelig skrevet under ny kontrakt på Emirates.

Se Chelsea-Arsenal søndag 20. januar klokken 14.30 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Spekulasjonene rundt Theo Walcotts framtid i Arsenal kan endelig ta slutt.

Arsenal melder på sine egne hjemmesider fredag at engelskmannen har skrevet under en langtidskontrakt på Emirates.

– Jeg er veldig lykkelig over å ha signert en ny kontrakt, og vil gjerne takke både manageren, alle i klubben og mest av alt supporterne for støtten jeg har fått. Jeg gjorde det klart fra start av at jeg ville bli i Arsenal, så jeg er glad for at vi har blitt enige om en kontrakt som alle er fornøyde med. Det som er viktig for laget nå er å realisere vårt potensiale og vinne troféer, sier Walcott.

Les også: Wenger om Walcott til TV 2: – Vi elsker ham

– Viktig for Wenger
TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker mener signeringen først og fremst er av stor viktighet for Arsène Wenger.

Theo Walcott (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Theo Walcott (Foto: Nigel French/Pa Photos)

– Det er veldig viktig for Arsenal og en veldig viktig signering for Arsène Wenger, når vi ser på hva som har skjedd de siste årene. Walcott er en av veteranene i Arsenal nå, har slått ut i full blomst som spiss og gitt dem en ny dimensjon som er veldig spennende. Å miste ham nå ville vært et nytt nederlag og bare understreket det at Arsenal selger unna spillerne sine når de når høyden, sier TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker.

Les også: Walcott med hat-trick da Arsenal scoret sju

– Fansen som var skeptiske til Walcott har snudd helt, og han har blitt en publikumsfavoritt. Jeg er ikke sikker på at det at Walcott har signert en ny kontrakt er det som gjør at Arsenal kjemper om gull neste sesong, men det motsatte ville vært veldig ødeleggende for Arsène Wenger akkurat nå, sier Alsaker.

Har du Walcott på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Det spekuleres i at Walcott skal motta en ukelønn på hele 100 000 pund (nærmere en million kroner), og ifølge Sky Sports skal kontrakten dreie seg om 3,5 nye år, og Walcott har dermed bundet seg til klubben ut sesongen 2015/2016.

Arsène Wenger har tidligere uttalt at han ville ha en konklusjon rundt angrepsspillerens kontraktsituasjon forut for lokaloppgjøret mot Chelsea søndag, og nå har franskmannen altså fått det som han vil.

– Vi er strålende fornøyd med at Theo har signert en ny kontrakt. Han er en sterk spiller og også en stor person, og denne kontraktforlengelsen gir oss en kjerne av unge ambisiøse spillere som knytter seg til klubben og viser at de vil bli suksessfulle hos gruppen vår, sier Arsène Wenger selv til klubbens hjemmesider.

Theo Walcott (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Theo Walcott (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Er dette Arsenals viktigste januarsignering? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!