Anbjørg Sætre Håtun (Foto: TV 2)
Anbjørg Sætre Håtun (Foto: TV 2)

Kreftsyke Anbjørg fikk fri fra sykehuset for å feste

Samler på gode inntrykk før brutal cellegiftkur.

NRK-profilen Anbjørg Sætre Håtun (49) har lenge vært åpen i media om kreftsykdommen sin.

Etter å ha vært frisk en periode har hun nå fått tilbakefall, operert bort et bryst og nå står et halvår med cellegift for tur. Men det tar ikke livsgnisten fra henne.

På fest med venninnene

Selv om hun er innlagt på Kreftsenteret stilte hun hun torsdag kveld på den røde løperen til Costume Awards, med ID-bånd fra sykehuset rundt håndleddet.

– Akkurat i dag har jeg det veldig bra fordi jeg er ute med noen av mine aller beste venninner. Vi har kost oss, drukket champagne, spist jordbær og hatt masse «godfølelse». Men jeg er på permisjon fra Kreftsenteret hvor jeg skal behandles et halvt år fremover. Men jeg fikk permisjon for å gå på fest i kveld, og så skal jeg tilbake i morgen, sier hun til «God kveld, Norge».

Lite sosialt å være syk

Håtun vet at tiden hun har foran seg kommer til å bli tøff, og samler derfor nå på så mange gode opplevelser og inntrykk som hun kan.

– Jeg skal gjennom en behandling som er veldig krevende og som på mange måter vil gjøre masse med kroppen min. Så jeg vet ikke hvor mye jeg får deltatt i det sosiale livet fremover, sier hun og legger til:

– Jeg vet jo egentlig ingenting om hvordan framtiden min vil bli nå, men jeg benytter alle disse dagene før behandlingen starter til å ha det så bra som mulig slik at jeg kan ligge på sykehuset og visualisere og hente fram alle de gode minnene fra fine «godfølelse»-opplevelser fra før jeg begynte på cellegiften.

Les også: NRK-profil avslører krefttilbakefall i avis

Vil synliggjøre kampen mot sykdommen

Grunnen til at Håtun har vært åpen om kreftsykdommen sin er blant annet fordi hun vil synliggjøre alle som lider i stillhet.

– Jeg har jobbet med dette stoffområdet i ganske mange år og møtt utrolig mange mennesker som forholder seg til sykdom eller andre utfordringer i livet. Jeg er opptatt av at kampen mot sykdom er en usynlig kamp. Det er en kamp bak en lukket dør. I et hjem, på en institusjon eller et sykehus, også er det den vanskeligste kampen du noen gang kan forholde deg til. Jeg er så opptatt av å se alle disse hverdagsheltene og gi en stemme til den stille kampen som så mange rundt i Norges land kjemper, sier Håtun til «God morgen, Norge» tidligere i uka.

Se Anbjørg Sætre Håtun i «God Morgen, Norge»

691934