Motorvarmer gir tett startet bil, rask varme i varmeapparatet, levere forbruk, mindre motorslitasje og godt for miljøet.  Illustrasjonsbilde
Motorvarmer gir tett startet bil, rask varme i varmeapparatet, levere forbruk, mindre motorslitasje og godt for miljøet. Illustrasjonsbilde

Motorvarmer: Gull verdt på kalde morgener

Hvor mye er du villig til å fryse for 5000 kroner?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Vi har ikke garasje der vi bor og nå er det surt å få i gang bilen på morgenen! Den er skikkelig nedfrosset og bruker også lang tid på å bli varm. Jeg har fundert litt på en motorvarmer, men klarer ikke helt å få tak i hvilke typer som egentlig finnes.

Må man ha strømuttak for å kunne bruke den? Vi tenker å selge bilen i løpet av et års tid og har ikke lyst til å bruke så veldig mye penger på dette. Hva koster egentlig en motorvarmer? Hilsen Erling.

Benny svarer:

Helt enig Erling! Med slik kulde som har vært de siste dagene, og som det er spådd framover, er det slett ikke dumt med motorvarmer. Investerer man i tillegg i en kupevarmer – er den gull verdt. Intet mindre.

Lettstartet bil, rask varme i varmeapparatet, lavere forbruk, mindre motorslitasje og godt for miljøet. Med den nevnte kupevarmeren får man i tillegg isfrie ruter og varm kupe. Er ikke dette vinn – vinn så vet ikke jeg ...

Men som vanlig – det er sjelden man vinner noe uten en investering. Slik er det også her.

Nå er det slik at forskjellige biler har forskjellige motorvarmere – og det er også til dels stor forskjell på hvor mye jobb det er å montere dette. På et verksted må du vanligvis ut med ca. 4.500–6.000 kroner. Da kommer en eventuell kupevarmer i tillegg.

Så lenge vi snakker elektrisk motorvarmer, som er vanligst å ettermontere, må du ha tilgang til strøm for å bruke den.

Det finnes også varmere som går på bilens drivstoff, men da snakker vi en tredobling av prisene jeg allerede har nevnt. Altså fra ca. 15.000 kroner og oppover

Smart å vente?

Med tanke på at du ikke har noe langsiktig perspektiv på bilholdet–og det faktum at vi allerede er i slutten av januar og dermed (forhåpentlig) snart er ferdig med den verste kulden for i år – må du tenke igjennom hvor lønnsom denne investeringen er for deg.

At bilen her motorvarmer er et pluss når du skal selge den så klart, men du får garantert ikke igjen pengene dine.

Jeg regner med at du kanskje skal ha ny bil igjen innen et år også. Kanskje du skulle vente til da og heller investere i dette utstyret på den?

Du må selvfølgelig selv bestemme hvor mye du – og bilen din – er villig til å fryse for de pengene du sparer ...

Ønsker deg en fin vinter videre!

Les også: Hundelukt i bilen? Slik får du den bort

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen–og lykke til!

LES OGSÅ: Kjøp vinterdekk–få med bil

Har du innspill eller erfaringer–skriv inn i kommentarfeltet under: