eirik680 (Foto: Wegard Bakkehaug)
eirik680 (Foto: Wegard Bakkehaug)

Skadsdammen tror han er tilbake om fire uker

Eirik Skadsdammen trente for første gang siden hjernerystelsen torsdag og har god tro på å få med seg serieinnspurten.

Lørenskog (TV 2 Sporten): Èn uke etter at han endte på sykehus som en følge av Kiel McLeods stygge takling i Askerhallen, var Eirik Skadsdammen på plass på tribunen i Lørenskog Ishall torsdag for å følge lagkameratene i Storhamar.

– Jeg liker ikke å sitte og se på, men har ikke noe valg, sier 31-åringen til TV 2 Sporten.

Han er sykemeldt i tre uker som en følge av hjernerystelsen etter taklingen disiplinærutvalget mener bør gi mer enn ni kampers karantene for Frisk Askers Kiel McLeod, men føler seg allerede bedre.

Fæler seg bedre
Skadsdammen så mørbanket ut da han møtte pressen forrige fredag, og man kan fortsatt se solide tegn til smellen, men tøffingen er bedre og hevder han føler seg relativt frisk.

– Litt smerter i hodet er det, men det må man regne med. Det er vel normalt etter en slik smell. Det går fremover, sier Skadsdammen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

eirik450
eirik450

Før turen til Romerike torsdag forsøkte han for første gang siden smellen å trene lett. 30 minutter på sykkelsetet fungerte overraskende greit og ga forsterket tro på at han kan være tilbake på isen tidligere enn først antatt. Onsdag ble det hevdet at sesongen kan være over, men Skadsdammen føler seg sikker på å spille flere kamper i vinter – og dét allerede før sluttspillet.

– Det er en landskamppause i starten av februar, og etter det bør det være muligheter. Jeg prater med legene hver dag og stoler på deres vurderinger, men jeg håper og tror. Vi får se hvordan det går når jeg begynner å belaste kroppen mer.

Rekker Frisk-kamp?
14. februar kommer nettopp Frisk Asker på besøk til Hamar OL-Amfi. Tre dager senere spilles mjøsdebyet mot Lillehammer, og det er kamper Skadsdammen gjerne vil ha med seg.

– Jeg håper å være tilbake om en måneds tid, kanskje før det også. Med hodeskader er det vanskelig å si, og jeg vil ikke begynne for tidlig, men jeg stoler på legene som følger meg opp bra og hører på dem, sier Skadsdammen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

691133

Han hevder han aldri tenkte tanken om at karrieren kunne være over. Kun én gang i ettertid har hockeyspilleren sett videokippet fra Askerhallen der han deiser i isen og blir liggende før han noe ustø nekter å bli båret ut.

– Jeg så den såvidt én gang på nettet og har ikke behov for å se den mer. Det var en real smell, men jeg tenker ikke mer på det, sier Skadsdammen som forteller at han personlig ikke har hørt noe fra Kiel McLeod, men at det har strømmet inn med støttemeldinger – særlig fra Hamar.

– Du husker lite av det som skjedde, men var klar på at du ville ikke bli båret av isen?

– Egentlig vet jeg ikke hvordan jeg hadde det, og det er kanskje like greit. Det med båren har jeg bare hørt om. Jeg husker ikke det der, men kanskje det var staheten som slo inn. Man vil jo helst ikke på båre.

Vil ikke stresse
Storhamar-trener Michael Smithurst vil være forsiktig med spillere som har vært ute med hodeskader, men også han tror Skadsdammen kan få med seg både serieinnspurten og sluttspillet.

– Hodeskader skal man ikke tulle med, men jeg tror heller ikke sesongen er over. Eirik er en hardhaus som har drukket mye myrvann på Finnskogen. Han er innom treningene, og vi må nesten lenke han fast til radiatoren for å holde han i ro, sier Smithurst og smiler.