Livestrong skuffet over Armstrong

Lance Armstrongs tidligere kreftorganisasjon, Livestrong, er skuffet over ekssyklistens dopinginnrømmelser.

I et TV-intervju med Oprah Winfrey natt til fredag innrømmet Armstrong systematisk dopingmisbruk under sin tid som proffsyklist, blant annet under alle sine sju Tour de France-seirer.

– Vi i Livestrong Foundation er skuffet over nyheten at Lance Armstrong villedet folk, inkludert oss, under og etter sykkelkarrieren sin, heter det i en uttalelse fra Livestrong, som holder til i Armstrongs hjemby Austin.

Livestrong ble stiftet av Armstrong i 1997, året etter at han selv var rammet av kreft. I fjor høst trakk amerikaneren seg som styreformann som følge av dopingsaken mot ham, og stiftelsen byttet senere navn fra Lance Armstrong Foundation til Livestrong Foundation.

– I kjølvannet av skuffelsen vår uttrykker vi også takknemlighet til overleveren Lance for drivkraften, hengivenheten og ånden han viste med å hjelpe kreftpasienter og hele kreftmiljøet.

– Lance sitter ikke lenger i stiftelsens styre, men han er vår grunnlegger. Vi vil alltid være takknemlige til ham for å stifte og hjelpe med å bygge en stiftelse som har hjulpet millioner som kjemper mot kreft, uttaler Livestrong. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2