Betsy Andreu
Betsy Andreu
778495 betsy andreu
778495 betsy andreu

Utskjelte Betsy fikk ingen unnskyldning av Lance – gråt på CNN

Tårevått i studio da kona til tidligere Armstrong-kompis så Lance-intervjuet direkte.

Betsy Andreu er gift med tidligere US Postal-rytter Frankie Andreu. Ektemannen syklet sammen med Armstrong i 1998, 1999 og 2000.

For sju år siden vitnet Frankie Andreu, sammen med sin kone, under ed om at Lance Armstrong (44) fortalte dem om utstrakt dopbruk i 1996 – før Armstrong ble diagnostisert med prostatakreft.

Armstrong har hele veien nektet for at hendelsen fant sted, og har siden latterliggjort dem offentlig ved jevne mellomrom.

Les også: Utskjelt ektepar: – Lance har løyet til presidenten, Larry King og Oprah
Les også: Armstrong innrømmet dopingbruk: – Ja, jeg tok EPO

– Det er over. Vi vant, de tapte. Jeg ble nok en gang fullstendig feilaktig anklaget, sa Armstrong etter at partene inngikk forlik i 2006.

- Jeg kalte henne bitch, men ikke feit
I nattens intervju med Oprah Winfrey innrømmet Armstrong dopbruk, men nektet likevel å beklage overfor familen Andreu.

– Du saksøker personer, og vet samtidig at de forteller sannheten? Hva er det for en oppførsel? spurte Winfrey.

– Det er en stor feil (av meg). Det finnes ingen unnskyldning for det, svarte Armstrong, før han nektet å gå i dybden på Betsy Andreu fortalte sannheten om episoden på sykehuset i Indiana i 2006.

– Du har kalt henne for en gal, feit dame?

– Jeg har kalt henne for gal og bitch, men jeg kalte henne aldri feit, svarte Armstrong kjølig.

Sjokkert
Etterpå raste en gråtende Betsy Andreu mot Armstrong – direkte på CNN.

Vendt mot kamera, rettet hun fingeren rett mot Lance, og sa:

– Du skyldte oss dette, Lance, men du turte ikke å stå frem. Der, på det sykehuset, var hvor alt startet. Han kommer til å gjøre folk som vet sannheten veldig sinte. Han beskytter fortsatt de som står ham nærmest, sa en rasende og gråtkvalt Betsy Andreu i programmet AC360.

Se video av Betsy her (saken fortsetter):

Hun avfeier texanerens påstander om at han ikke presset andre syklister til å benytte doping, og at han ikke bestemte hvem som skulle sparkes fra laget som følge av dopnekt.

– Han var deleier i laget, bestemte hvem som ble sparket, ansatt, hvem som fikk hvor mye utbetalt. Han smisket med politikere og styringsorganene. Det er fullstendig meningsløst det han sier, og kun en måte å distansere seg fra alt på, sier Betsy Andreu til CNN.

Ifølge Betsy Andreu ringte Armstrong henne før programmet, men understreket at han ikke kunne beklage forfølgelsen av familien av «rettslige årsaker».

Betsy Andreu fremsto som direkte sjokkert da hun innså at Armstrong ikke hadde noen planer om å legge kortene på bordet i nattens intervju.

– Han angriper dette på feil måte. Den ordvekslingen der gjør mer rasende. Han hadde muligheten til å vaske seg ren, men benyttet seg ikke av den, sier en skuffet Betsy Andreu.