Lance5
Lance5

Dette er spørsmålene Lance ikke svarte på

Unngikk flere minefelt i første del av dopingintervjuet.

Under nattens intervju med Oprah Winfrey innrømmet Lance Armstrong at han dopet seg til sju Tour de France-triumfer. 41-åringen beskrev seg selv som en bølle, men avviste at han hadde truet lagkamerater til å dope seg.

Armstrong hevder han sluttet å dope seg i 2005. Han holder fast ved at dopinglegen Michele Ferrari er en bra mann. Armstrong var svært lite snakkesalig om pengene han overførte til UCI etter en angivelig positiv dopingprøve i Sveits rundt i 2001. Armstrong sa til Winfrey at han overførte penger fordi han «fikk beskjed om å gjøre det».

Les også: Armstrong innrømmet dopingbruk: – Ja, jeg tok EPO
Les også: Armstrong slaktes på Twitter: – Den mest patetiske «angrende synderen» jeg har sett

Det var flere spørsmål Armstrong aldri fikk eller svarte uklart på.

Her er noen av dem:

– Armstrong fortalte Betsy Andreu om sitt omfattende dopingbruk på et sykehus i Indiana i 1996. Armstrong ville ikke snakke om episoden. Han la seg heller ikke fullstendig flat og beklaget oppførselen sin overfor ekteparet Andreu. Armstrong avviste at han hadde kalt Betsy Andreu feit, bare gal. Han ble aldri spurt om hvordan han brukte sin makt i sykkelsporten til å knuse ekteparet og Greg LeMond.

– Armstrong vegret seg fra å nevne navn som hjalp ham med å skjule dopingbruk. Ingen lagkamerater ble nevnt, og han ville ikke bekrefte historiene til Tyler Hamilton om at US Postal-rytterne satte sprøyter i telt mens fansen sto utenfor. Han avviste også Christian Vande Veldes påstand om at han truet ryttere med sparken dersom de ikke dopet seg. Han ble heller ikke spurt om David Zabriskies påstand om at US Postal-rytterne gravde ned dop i skogen og sang om EPO. Hvem var dine medskyldige, Lance?

– Armstrong sa lite eller ingenting om hva han tenker om alle de rene syklistene som forgjeves prøvde å ta opp kampen mot ham.

– Armstrong mener dopingdoktoren Michele Ferrari er «en av de gode». Det ble han overraskende nok ikke konfrontert med.

Ferrari
Ferrari

– Armstrong donerte penger til UCI fordi han «fikk beskjed om å gjøre det». Han sa aldri hvem i UCI som ba ham overføre penger. Oprah pirket svært lite i dette. Armstrong hevder at UCI ikke skjulte en angivelig positiv dopingtest han avla i Sveits rundt i 2001. Hvorfor skulle Armstrong ellers overføre penger til UCI? Hvilke maktpersoner i UCI var med på å skjule skandalen?

– Armstrong fikk aldri spørsmål om hvorfor Thomas Weisel, sjefen hans, styrte privatøkonomien til den daværende UCI-sjefen Hein Verbruggen i årene 2001 til 2004.

– Armstrong fikk generelt lite spørsmål om penger. Idrettshistoriens verste svindel var også økonomisk svindel i stor stil. Har han tenkt til å betale noe tilbake? Hva tenker han om dopingbruk trolig fører til at han blir sittende igjen som millionær?

– Armstrong sa at han dopet seg for første gang midt på 90-tallet, men begynte han allerede som junior? Var doping grunnen til at han utviklet kreft i utgangspunktet?

– Armstrongs eks-kone Kristin skal ha pakket inn kortisonpiller for US Postal-gutta. Kona til Lance ruller jointer, bemerket en av Armstrongs lagkamerater. Det er ventet at Armstrong vil snakke om familiens reaksjon på dopingbruken natt til lørdag.

– Armstrong snakket lite om angivelige positive tester etter hans comeback i 2009. Armstrong hevder han var ferdig med doping i 2005.