Alexander Tettey (Foto: David Davies/Pa Photos)
Alexander Tettey (Foto: David Davies/Pa Photos)

Tettey til TV 2: – Skjelbred god nok for Premier League

Premier League-proffen ser lyst på en eventuell gjenforening med midtbanekameraten fra Rosenborg-tiden.

Carrow Road (TV 2 Sporten): Januarvinduet er spekulasjonenes tid, og en av ryktene som har versert i engelske medier er at Alexander Tettey kan bli gjenforent med sin gamle lagkamerat Per Ciljan Skjelbred.

– Det hadde vært steingøy hvis det viste seg å stemme, sa en glisende Tettey til TV 2.

Se intervju med Alexander Tettey i videovinduet over!

Les også: Bjørn Helge Riise beklaget Jol-kritikk: - Han unnskyldte seg og var på gråten

God nok for Premier League

Lokalavisen Norwich Evening News skrev forrige uke at Norwich-manager Chris Hughton fulgte Skjelbred tett allerede for noen år siden, da han var sjef i Newcastle. Hamburg skal også være villige til å la trønderen forlate klubben. Tettey er overbevist om at kameraten er god nok for Premier League.

– Jeg synes jo Per er en veldig god fotballspiller. Han klarer seg bra i Hamburg-kampene, så hvorfor skal han ikke klare seg i Premier League?

Les også: Agenten: - Har ikke gitt opp å få ut Jarstein

Råd til Forren: Spill som du har gjort

Vegard Forren ventes å fullføre sin overgang fra Molde til Southampton i løpet av få dager, og mange lurer på om Forren kan takle den store overgangen fra Tippeligaen til Premier League. Tettey mener Forren vil klare seg fint så lenge han bare fokuserer på eget spill.

– Jeg spurte Brede Hangeland om det samme, om Premier League, og han sa «bare kjør på, ikke tenk så mye på det», og det har faktisk stemt. Så det jeg vil si til Vegard er bare å spille som han har gjort til nå. Han må bare prøve å komme seg inn i gjengen, og ha tålmodighet med alt. Så blir det bra, for han er jo en god spiller, sier Tettey.

Følg overgangsvinduet live her!

Alt løser seg om du presterer

Selv har Tettey tatt omstillingen til Premier League-fotball på strak arm, og 26-åringen regnes nå for å være en nøkkelspiller i Norwich. Han forteller at når du presterer godt i kamper kommer også selvtilliten, og da faller det meste på plass.

– Jeg tror at når han først signerer og begynner å trene med laget og sånn, da får du en liten følelse av at du gleder deg – men samtidig så vet du ikke hva som møter deg på kamp, du kjenner ikke nivået, og så videre. Men Forren må først gjøre det bra i kampene, da vil han nok tenke at dette her ikke er noe å være redd for, forteller Tettey.

Les også: Derfor trenger Southampton Forren: - Komisk forsvarsspill

The Tetteynator

Å gjøre de bra i kampene er noe Tettey vet litt om, for siden han virkelig fant seg til rette i klubben har de gode prestasjonene kommet som perler på en snor. Tettey har blitt svært populært blant Norwich-tilhengerne, og noen av de har begynt å kalle han for «The Tetteynator».

– Haha! Det vil jeg nok anbefale de å ikke gjøre, jeg er ikke noen Tetteynator for å si det sånn. Jeg er bare Alex som prøver å gjøre så godt han kan. Det er bare det jeg er. Men det er artig for de, da, sier en lattermild Tettey om kallenavnet.