Knut Henrik Spets (Foto: Eirik Førde , Digitalsport)
Knut Henrik Spets (Foto: Eirik Førde , Digitalsport)

Lørenskog nekter å gi opp gullkampen

Med tre nye poeng har Lørenskog fortsatt kontakt med serieleder Stavanger og Vålerenga.

Lørenskog-Storhamar 2-1:

Lørenskog (TV 2 Sporten): LIK-spillerne hevdet de fortsatt hadde tro på seriemesterskapet etter tapene mot de topplagene i løpet av fem dager, og seks poeng mot Stjernen og Storhamar betyr at romerikingene fortsatt har kontakt.

– Det var to viktige seirer, og i tillegg har vi forbedret oss defensivt. Det er noe vi har fokusert på den siste tiden. Vårt mål er å vinne alle kampene vi spiller og ta så mange poeng som mulig på de siste 12 kampene. Vi håper ikke Stavanger og Vålerenga har glemt oss helt, sier LIK-trener David Livingston til TV 2 Sporten.

Se kampsammendrag over!

Storhamar står med seks seirer på de siste ti kampene, men har tapt møtene med de fire beste lagene i ligaen for øyeblikket. Torsdag var nær utlikning på slutten, og føler selv de er på rett vei.

– Vi gjorde en bra bortekamp mot et av seriens beste lag med en hel rekke ute. Det var synd vi ikke fikk med oss mer. Vi var bra med før de satte 2-0 og i hele tredje periode. Det er uflaks og udyktighet at vi ikke fikk 2-2 da vi tok ut målvakten, sier Storhamar-trener Michael Smithurst til TV 2 Sporten.

Etter en tam start på oppgjøret tok Lørenskog ledelsen midtveis i første periode. I spill fem mot fire slet romerikingene lenge før Knut Henrik Spets fant Marius Trygg som fikk en enkel jobb med å sette pucken bak tidligere LIK-målvakt Robert Hestmann.

Storhamar, som stilte uten skadde Eirik Skadsdammen og Martin Blakseth Huse, men med Nathan Martz og Christian Larrivée sammen på isen, hevet seg i midtperioden. Laget misbrukte flere store sjanser før Lørenskog økte mot spillets gang.

Kvikke James Sixsmith traff stolpen, Storhamar fikk aldri klarert og amerikaneren grep sjanse nummer to bedre. Knut Henrik Spets var nok en gang nest sist på pucken da Sixsmith vippet pucken i hjørnet etter 32 minutters spill.

Han er dermed oppe i 48 poeng denne sesongen og deler med det den interne poengkongetronen med Kenny Corupe.

Lørenskog kunne mer eller mindre punktert kampen de påfølgende minuttene, men hedmarkingene holdt unna og sørget for at det var fortsatt var spenning før den siste perioden.

Der kom Fredrik Lystad Jacobsen nær redusering da han traff tverrliggeren i overtall med LIKs vikarmålvakt Kenneth Sørlie Eriksen utspilt. Fem og et halvt minutt før slutt fikk Hamar-laget uttelling da Lars Lundin knallet pucken i nettet i spill fem mot fire.

Fredrik Börjesson fikk to store sjanser til å sikre forlengning og Storhamar tok ut målvakt Hestmann etter en time out snaut to minutter før slutt, men Lørenskog holdt unna.