tour de france
tour de france

Slik blir de første Tour de France-etappene i 2014

Den britiske Tour-starten avsluttes med målgang utenfor Buckingham Palace.

Det har lenge vært kjent at Tour de France starter i engelske Yorkshire i 2014. Torsdag ble detaljene rundt de tre første etappene i England presentert.

Den 1. etappen, også kjent som «Grand Départ», vil tråkkes av gårde fra sentrum av Leeds med målgang i Harrogate. Etappen inneholder kun én kategorisert stigning underveis og vil følgelig passe hjemmehåpet Mark Cavendish meget godt. At oppløpet er paddeflatt og helt rett får nok den tidligere verdensmesteren til å glise litt ekstra.

Den 2. etappen blir hakket mer utfordrende, med hele åtte kategoriserte stigninger mellom York og Sheffield. Tour-sjef Christian Prudhomme beskriver løypen «som en Liège-Bastogne-Liège».

Les også: Sjekk Edvalds nye trøye!

Den 3. og siste etappen på engelsk jord vil starte i universitetsbyen Cambridge og ha målgang i London. Dermed vender Tour-sirkuset tilbake til den engelske hovedstaden etter det meget suksessfulle besøket i 2007. Da vant Fabian Cancellara prologen i London og Robbie McEwen seiret på den 1. etappen som gikk fra London til Canterbury.

Feltet skal kjøre forbi både OL-parken, Tower Bridge, Tower of London, Big Ben og Westminster Abbey før målgangen på The Mall utenfor Buckinham Palace. Det er samme sted som både prologen i 2007 og fjorårets OL-fellesstart ble avsluttet.

Fra den 4. etappen vil rittet bli kjørt på fransk jord.

Resten av etappene i 2014-rittet vil som alltid bli presentert på en pressekonferanse i Paris til høsten.

Les også: Slik blir Tour de France 2013

Tour de France 2014 (bekreftete etapper):
5. juli, 1. etappe: Leeds – Harrogate (190 km)
6. juli, 2. etappe: York – Sheffield (200 km)
7. juli, 3. etappe: Cambridge – London