Kuzmina vant på svak norsk skiskytterdag

Tre bom på standplass sendte Tora Berger ned til 14.-plass på skiskyttersprinten i Antholz. Slovaken Anastasiya Kuzmina vant på en svak norsk dag.

Alle de norske jentene trøblet på standplass torsdag. Til NRK sa Berger at det var et renn hun ville glemme raskest mulig.

– Det var en god opplevelse i sporet, men ikke så god på standplass. Jeg vet ikke helt hva jeg drev med der, sa lesjingen.

Tre bomskudd kostet dyrt, og verdens beste kvinnelige skiskytter måtte ta til takke med 14.-plass, 1.08,4 minutt bak Kuzmina.

Finske Kaisa Mäkäräinen ble nummer to foran hviterusseren Darja Domratsjeva, som klatret til annenplass i verdenscupen sammenlagt. Der ligger hun 110 poeng bak Berger. Treer Miriam Gössner fra Tyskland bommet på sju av ti skudd og havnet på 62.-plass torsdag.

Nest best av de norske løperne ble Fanny Welle-Strand Horn på 17.-plass. Hun bommet to ganger. Videre fulgte Ann Kristin Aafedt Flatland (2 bom) på 18.-plass, Synnøve Solemdal (3) på 30.-plass, Tiril Eckhoff (4) på 54.-plass og Bente Landheim (4) på 94.-plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2