trym
trym

TV-kokken Trym (9) gir middagstips

Lager torsketunge i dagens «Ettermiddagen». Få oppskriften her.

I Ettermiddagens nye matspalte «Munnfull», skal tre forskjellige kokker komme innom for å gi sine mattips. Disse er Monica Csango, Øyvind Hjelle og Trym Sibeko Johnsen.

Torsdag står yngstemann Trym bak stekepanne og kokekar.

På dagens meny står torsketunge med mangosalsa.

Les mer: Ettermiddagens kaketips til helga

Tryms eget tips er å lage mangosalsaen først, slik at den får stått litt og smaken trekker inn.

Dette trenger du:

En mango

1/2 rødløk

En spiseskje hakket fersk koriander

1/4 fersk rød chili

Saft fra 1/2 lime

En spiseskje olje

Litt salt

Les også: Skreifilet med safranaioli

Slik gjør du:

Kutt opp løk og mango i så små biter du får til. Fihakk chilien og koriander og bland alt sammen. Hell over sagt fra lime, og olje. Bland det godt og la det stå en halvtime.

Torsketunge

Dette trenger du:

Åtte torsketunger (flere hvis de er små)

Griljermel

En ts karri

En ts gurkemeie

Salt og pepper

Sånn gjør du:

Bland krydder og griljermel. Vask og tørk torsketungene godt og vend dem så i krydder- og melblandingen. Stek dem først i et minutt eller to på hver side på sterk varme, ta dem av og hvil kjøttet. Skru ned varmen og stek tungene så i 4-5 minutter på hver side.

Server gjerne med stekte poteter eller ris.

Velbekomme!