SLÅR TILBAKE: Sir Alex Ferguson slår tilbake mot påstandene om at Manchester United er blitt et enmannslag etter kjøpet av van Persie. (Foto: Jon Super/Ap)
SLÅR TILBAKE: Sir Alex Ferguson slår tilbake mot påstandene om at Manchester United er blitt et enmannslag etter kjøpet av van Persie. (Foto: Jon Super/Ap)

Ferguson slår tilbake mot van Persie-kritikk: – Vi er ikke blitt et «enmannslag»

Sir Alex Ferguson liker dårlig påstandene om at Manchester United er blitt et «enmannslag» etter signeringen av Robin van Persie.

Robin van Persie vært en enorm suksess for Manchester United denne sesongen.

Den nederlandske målmaskinen har bøttet inn 17 mål på 22 ligakamper hittil og har vært svært avgjørende for at Manchester United topper Premier League-tabellen sju poeng foran byrival Manchester City.

LES OGSÅ: Luis Suarez ikke i tvil: – Manchester United kontrollerer media i England

Men i engelske aviser har flere og flere påstått at Manchester United er blitt et «enmannslag» etter signeringen av van Persie – og at klubben er blitt for avhenging av nederlenderen for å oppnå gode resultater.

– Han har taklet utfordringen på en absolutt fantastisk måte. Han var den riktige spilleren i den riktige klubben på riktig tidspunkt

– Vi er ikke et «enmannslag»
Manager Sir Alex Ferguson har fått med seg påstandene, men tar nå til motmæle i et intervju med Sky Sports.

– Jeg går ikke med på at vi har blitt et «enmannslag», sier Ferguson.

Og forklarer hvorfor:

– En gang i tiden var det slik at vi var svært avhengig av én enkeltspiller. Eric Cantona holdt oss i teten med mange svært viktige mål, mens resten av laget ikke lykkes med å score, sier Ferguson.

– Men ting er annerledes nå. Javier Hernandez har scoret 12 mål og Wayne Rooney har vel foreløpig scoret ni, poengterer Manchester United-sjefen.

LES OGSÅ: Sir Alex om seieren over Liverpool: – Det beste vi har gjort på lenge
LES OGSÅ: Van Persie vs. Suarez: Sjekk hvem som vinner spissduellen

 Robin van Persie, left, poses for pictures alongside manager Sir Alex Ferguson (Foto: Jon Super/Ap)
Robin van Persie, left, poses for pictures alongside manager Sir Alex Ferguson (Foto: Jon Super/Ap)

LES OGSÅ: Ferguson ringte Wenger om van Persie: – Det var en veldig profesjonell samtale

– Rett spiller i rett klubb til riktig tid
Han minner om at også flere andre spillere har bidratt med mål og målgivende hittil denne sesongen.

– To forsvarsspillere, Johnny Evans og Patrice Evra, har vel til sammen scoret åtte mål, så dette viser vel at vi ikke er avhengig av en enkeltspiller som van Persie – selv om han har vært briljant for oss og har både scoret og stått bak scoringer, oppsummerer Ferguson.

Van Persie har scoret ti mål på sine ti siste kamper for rødtrøyene fra Old Trafford – og Ferguson understreker at han ikke angrer et sekund på at han hentet 29-åringen fra Arsenal i fjor sommer.

– Han har taklet utfordringen på en absolutt fantastisk måte. Han var den riktige spilleren i den riktige klubben på riktig tidspunkt, mener United-sjefen.

DEBATT:
Mener du Manchester United har vært for avhenging av van Persie denne sesongen? Ta debatten i kommentarfeltet under!