KLAR FOR START: På Anders Ullevålseter er klar for sitt 12. Rally Dakar. (Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix)
KLAR FOR START: På Anders Ullevålseter er klar for sitt 12. Rally Dakar. (Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix)

Ullevålseter vitne til stygg krasj: – Beinet hans hadde brukket tvert av

Nordmannen beskriver ville tilstander i Dakar Rally.

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 27. på torsdagens 220 kilometer lange etappe i det pågående Dakar Rally-løpet, og ligger dermed som nummer 20 i sammendraget.

– Jeg sliter med å starte så langt bak som jeg gjør fordi det støver sånn. Jeg får sand og støv i ansiktet, sier 44-åringen om sin egen sviktende innsats i en pressemelding.

Vitne til beinbrudd
Men det var ikke egen innsats Ullevålseter var mest opptatt av etter målgang i Fiambala.

– Jeg hadde for øvrig en situasjon i dag der en rytter med startnummer 102 krasjet rett foran meg. Jeg senket tempoet for å se hvordan det gikk med ham, men han ble liggende. Jeg snudde for å hjelpe, og da jeg kom bort så jeg at beinet hans hadde brukket tvert og at han var fullstendig i sjokk, skriver Ullevålseter på sin egen hjemmeside.

Og fortsetter:

– Vi har en såkalt «rød knapp» som hver av motorsyklistene kan trykke på dersom man trenger helikopterassistanse, så jeg hjalp ham med å trykke på denne for å få hjelp.

– Ingen andre hjalp
Nordmannen mener flere andre ryttere ga blaffen i å hjelpe.

– Flere andre bare kjørte forbi uten å bry seg i det hele tatt, så det er ganske rått og brutalt også på menneskelig plan her noen ganger. Jeg håper jeg får igjen tidstapet jeg tok for denne episoden, men dét er altså ikke viktigst, sier Ullevålseter.

Nyheten kommer kun seks dager etter at to mennesker ble drept og sju andre skadd i en frontkollisjon i forbindelse med rallyet. Ulykken skjedde da en taxi kolliderte med en følgebil.

Rally Dakar fortsetter med etappe fra Fiambala til Copiapo i Chile torsdag.