Adkins_0
Adkins_0

Nigel Adkins om Forren: – Vi ønsker hele tiden å forbedre spillergruppen

Southampton-manageren var hemmelighetsfull om Forren etter den dramatiske opphentingen mot Chelsea.

Stamford Bridge (TV 2 Sporten): Nigel Adkins var hemmelighetsfull da TV 2 spurte om han kunne si noe om hvor langt unna Southampton er å signere Vegard Forren.

– Beklageligvis kan jeg ikke det, svarte en høflig men bestemt Adkins.

Les også: Derfor trenger Southampton Forren: - Komisk forsvarsspill

– Viste karakter

Hør her, vi ønsker hele tiden å forbedre spillergruppen Mannen som etter alt og dømme blir Vegard Forrens neste manager erkjente at klubben ønsker å forsterke spillergruppen, men etter den imponerende opphentingen mot Chelsea var han mest opptatt av å skryte av spillerne han allerede har.

– Hør her, vi ønsker hele tiden å forbedre spillergruppen. Men det jeg må gjøre akkurat nå er å gratulere spillerne med en flott prestasjon. De viste stor karakter ved å spille mot en fotballklubb som er europeiske mestere, et lag jeg mener vil havne helt i toppen av divisjonen til slutt. De har noen fantastiske spillere, de spilte god fotball. Vi begrenset sjansene de kom til, og vi måtte vise karakter og besluttsomhet for å få noe ut av kampen og jeg er veldig glad for at vi klarte det, sa Adkins til TV 2.

– Jeg synes planen vår var god i første omgang. Vi begrenset antallet sjanser Chelsea skapte, selv om vi hadde flere muligheter til å klarere de to målene de scoret. Vi kom med en plan om å sette en blokk i midten av banen, å bryte pasnigner og komme til overganger. Vi gjorde det brukbart ved noen anlednigner, og vi prøvde å holde på ballen, sa han.

Les også: Britisk journalist: – Forren kommer nok ikke for å varme benken

Benket storscorer
Mange hevet øyenbrynene da det ble offentliggjort at Adkins valgte å starte med storscorer Rickie Lambert på benken. Den tidligere røbetefabrikkarbeideren har tatt Premier League med storm og har 10 mål så langt denne sesongen, flere enn spillere som Wayne Rooney, Carlos Tevez, Sergio Aguero og Fernando Torres.

Når han endelig kom inn i andre omgang scoret Lambert det viktige reduseringsmålet med et mektig hodestøt, men på spørsmål fra BBC avviste Adkins blankt at han angret på at han startet med spissen på benken. Til TV 2 fremhevet han i stedet innbytterens påvirkning på kampen.

– Vi holdt oss til planen, vi holdt oss inne i kampen, og vi håpet at innbytterne våre kunne påvirke kampen. I dag var det Ricky Lamberts tur til å gjøre en forskjell, han scoret med en gang.